Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 dec 2007 - Anul XII, nr. 313 (3678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Retailerii investesc mult în extinderea reţelelor în România

Companiile de retail ar putea deschide anul viitor 150-170 de magazine pe piaţa românească, faţă de cele peste 115 de unităţi comerciale finalizate în 2007, valoarea totală a investiţiilor situându-se între 750 milioane euro şi 900 de milioane de euro.

Anul viitor vor fi deschise circa 30-35 de hipermarketuri, între 40 şi 45 de supermarketuri, 75-90 de magazine de discount, precum şi două unităţi cash&carry.

Carrefour, cel mai important lanţ de hipermarketuri în funcţie de vânzări, a anunţat pentru 2008 şase noi magazine, la Oradea, Arad, Piteşti, Suceava, Iaşi şi la Bucureşti, cu investiţii de 20 de milioane de euro fiecare.

Real Hypermarket, parte a grupului german Metro intenţionează să deschidă anul viitor încă şapte unităţi comerciale, pentru a ajunge la un total de 21 de hipermarketuri. Investiţia medie într-un hipermarket Real este de aproximativ 18-23 de milioane de euro, astfel încât compania ar putea aloca în 2008 pentru extindere între 125 şi 160 de milioane de euro.

Un alt lanţ important de hipermarketuri, Auchan, va inaugura anul viitor cel puţin trei magazine, la Suceava, Constanţa şi Timişoara, investiţia într-o unitate fiind de 40 de milioane de euro.

Operatorul de hipermarketuri cu profil de discount Kaufland, parte a grupului german Lidl&Schwarz, urmează, în 2008, să deschidă 10-15 noi unităţi. Investiţia medie într-un centru comercial Kaufland este de 7-8 milioane de euro.

În afară de planurile de investiţii ale companiilor deja prezente în România, piaţa de retail ar putea înregistra anul viitor şi noi intrări. Astfel, grupul german Lidl&Schwarz a decis să reia planurile de dezvoltare a reţelei de discount Lidl în România şi are în vedere investiţii de circa 150 de milioane de euro până în 2011, în peste 100 de magazine.

Compania Billa, controlată de Rewe, intenţionează să deschidă cel puţin zece magazine, inclusiv în spaţii comerciale de mici dimensiuni. Billa deţine în prezent 28 de supermarketuri.

Spre deosebire de celelalte segmente de magazine, cel de cash&carry pare să se fi stabilizat, nefiind anunţate multe proiecte noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Retailerii investesc mult în extinderea reţelelor în România.
 Vizualizări articol: 370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Retailerii investesc mult în extinderea reţelelor în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Macrou gratinat cu gulii 4 porţii – 50 minute700g file de macrou4 gulii1 ceapă roşie100ml ulei4 morcovi2 ouă50g smântână100g caşcaval1 leg. mărar± sare, piper Curăţă fileul de pieliţe şi oscioare, spală-l şi scurge-l de apă.... Citeşte