Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 dec 2007 - Anul XII, nr. 310 (3677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afirmaţie

Vosganian: Salariile şi preţurile la energie vor înregistra creşteri moderate

Ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian a prezentat, sâmbătă, la Iaşi, câteva previziuni referitoare la indicatorii economici în 2008, arătând că anul viitor, salariile, pensiile, dar şi preţurile la energie vor înregistra creşteri moderate.  „Oamenii trebuie să se obişnuiască: nu vor mai fi creşteri salariale substanţiale, cu 20-30%, ci doar în acord cu creşterea economică”, a subliniat Vosganian.

Acesta a precizat că pensiile vor înregistra creşteri importante, dar abia în 2009, iar pentru aceasta Guvernul va trebui să mobilizeze resurse serioase.

„Creştera pensiilor nu va mai putea fi acoperită doar de la bugetul asigurărilor sociale şi se vor face alocări de la bugetul de stat", a explicat ministrul Economiei şi Finanţelor.

Pe de altă parte, Vosganian a precizat că „în ciuda previziunilor alarmiste”, preţurile la energie nu vor creşte spectaculos.

„Pentru sectorul energetic, 2008 va fi anul modernizărilor, al privatizărilor şi al investiţiilor. În 2007, am reuşit să stabilizăm preţurile la energie şi vom continua să le menţinem la acest nivel, în măsura în care condiţiile pieţei internaţionale din domeniu vor rămîne neschimbate. Urmărim ca creşterea preţurilor la energie să nu se abată de la ţinta inflaţiei”, a arătat ministrul Economiei.

Vosganian a adăugat că România are şi pentru anul 2008 perspective bune de creştere economică.

„Dacă înlăturăm seceta de anul acesta şi impactul său negativ asupra agriculturii, am fi atins o creştere economică de 8,1% şi o inflaţie de doar 4,2%. Această tendinţă se va păstra în 2008”, a arătat Vosganian.

Pe de altă parte, acesta a subliniat că România se va confrunta din 2008 cu probleme noi, cum ar fi o criză a forţei de muncă, iar economia va fi mai sensibilă la variaţiile de pe pieţele internaţionale.

Pe plan politic, Vosganian – care este şi purtătorul de cuvânt al PNL – prevede o „înfrângere a populiştilor”.

„Vom avea alegeri locale şi parlamentare. Nu ştiu cine va fi învingător, dar ştiu că marele învins va fi populismul. Dacă România se dezbară de extremismul izolaţionist şi de populism, vom intra într-o nouă perioadă de emancipare”, a opinat Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Salariile şi preţurile la energie vor înregistra creşteri moderate.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Salariile şi preţurile la energie vor înregistra creşteri moderate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budincă de tagliatelle cu legume 6 porţii 60 minute700g tagliatelle1 ardei gras roşu2 morcovi6 ouă1 ceapă roşie mare150g caşcaval1 leg. pătrunjel 50ml ulei de măsline Puneţi ceapa curăţată şi tăiată  într-o tigaie cu uleiul de măsline. Adăugaţi... Citeşte