Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2007 - Anul XII, nr. 294 (3664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primă de vacanţă, pentru salariaţii ANL

Angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe vor încasa o primă de vacanţă egală cu salariul de bază brut lunar, pe lângă indemnizaţia de concediu primită în prezent, iar valoarea de referinţă pe baza căreia este calculat venitul salarial va fi indexată anual în raport cu salariul minim pe economie.

Valoarea de referinţă în funcţie de care sunt calculate salariile de bază şi indemnizaţiile de conducere pentru Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL) este raportată în prezent la creşterea estimată a preţurilor de consum.

Modificările vor fi introduse printr-un proiect de lege care va modifica OU 117/1999 privind salarizarea personalului ANL, aflat în stadiul de proiect.

"Valoarea de referinţă specifică a agenţiei se indexează anual, în raport cu salariul minim pe economie, astfel încât salariul minim pe Agenţie să fie egal cu salariul minim pe economie", se arată în proiectul de lege.

În document se mai propune ca pe durata concediului de odihnă, salariaţii ANL să încaseze, pe lângă indemnizaţia de concediu, o primă de vacanţă, egală cu salariul de bază brut din luna anterioară plecării în concediu. Prima va fi plătită înainte de data plecării.

Argumentări.

Modificările sunt justificate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, instituţia iniţiatoare a proiectului şi care controlează activitatea ANL, prin faptul că de la înfiinţarea Agenţiei, veniturile salariale nu au fost majorate decât prin actualizarea anuală în raport cu modificarea indicelui de referinţă, conform prevederilor articolului 5 din OU nr.117/1999.

Iniţiativa vizează, printre altele, eficientizarea activităţii ANL prin stabilirea unei salarizări corespunzătoare pentru salariaţi, atragerea de specialişti şi prevenirea plecării angajaţilor.

Dacă va fi aprobată, legea va introduce funcţia de director general adjunct coordonator, ca urmare a modificării organigramei ANL, printr-un ordin din acest an al ministrului Dezvoltării. Directorul general adjunct coordonator va fi înlocuitorul de drept al directorului general pentru perioada în care acesta nu se află în agenţie, având dreptul de a coordona activitatea tuturor direcţiilor instituţiei, se arată în expunerea de motive a proiectului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primă de vacanţă, pentru salariaţii ANL.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primă de vacanţă, pentru salariaţii ANL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sushi din omletă şi legume 6 porţii - 20 minute + 2 ore la frigider 4 ouă4 linguri caşcaval ras300g telemea1 leg ceapă verde150g roşii mici4 linguri ulei de măslinecâteva frunze de busuiocsare, piper Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 3 minute. Adăugaţi... Citeşte