Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 dec 2007 - Anul XII, nr. 294 (3664)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Negocieri

Guvernul, patronatele şi sindicatele se întâlnesc luni

Reprezentanţii Guvernului, ai patronatelor şi ai sindicatelor se vor întâlni, luni, pentru a discuta problemele legate de salariul minim şi de bugetul pe 2008, sindicaliştii spunând că renunţă la proteste doar după semnarea unui acord prin care salariul minim să fie 540 de lei din iulie anul viitor.

Întâlnirea de ieri, dintre sindicate şi Guvern, a fost una benefică, deoarece s-au creat premisele ca, luni seară, sindicatele, împreună cu patronatele şi Executivul, să găsească o soluţie pentru ca România să nu mai repete greşelile din trecut, adică să aibă două salarii minime, au declarat liderii confederaţiilor, la finalul întâlnirii cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Speranţe.

"Luni seară, probabil că vom ajunge la o concluzie, toate cele trei părţi. Mizăm şi pe disponibilitatea angajatorilor ca această problemă să fie tranşată. Problemele legate de bugetul de stat, mai ales de bugetul asigurărilor sociale, reducere de fiscalitate, vor face, de asemenea, obiectul unor analize de impact, pe care noi suntem pregătiţi să le prezentăm Ministerului Muncii şi Ministerului de Finanţe, astfel încât în cel mult două săptămâni, când va intra în dezbaterea Plenului bugetul de stat, observaţiile şi propunerile noastre să fie trecute prin vot şi să capete consistenţă prin aprobare", a declarat, ieri, preşedintele BNS, Dumitru Costin.

Sindicaliştii speră că disponibilitatea arătată ieri de Guvern să fie dublată de disponibilitatea din partea patronatelor, iar săptămâna viitoare cele trei părţi să ajungă la un numitor comun.

Condiţii.

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a spus că vor condiţiona încetarea acţiunilor de protest de o creştere a salariului minim la 540, din luna iulie a anului viitor, iar acest lucru trebuie prevăzut într-un acord semnat, luni, de cele trei părţi, altfel acţiunea de pichetare a prefecturilor din toată ţara va continua pe 12 decembrie, cum este stabilit.

La rândul său, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că până nu apare "o hotărâre de Guvern, deci un act foarte clar", sindicaliştii vor continua programul de acţiuni, solicitând disponibilitatea ca întâlnirea să aibă loc cât mai repede, tocmai pentru a găsi o soluţie "de a nu prelungi tensiunile inutile care există la ora actuală în ţară".

"Pichetarea din 12 decembrie se va face pentru că nu va există termenul posibil să se realizeze o înţelegere care să fie clar structurată. Dacă Guvernul reuşeşte să scoată o hotărâre cu salariul minim pe problema bugetului, ne putem înţelege", a precizat Hossu.

Solicitări.

Sindicaliştii vor 540 de lei salariul minim în 2008 şi o reducere fiscală fără să se destructureze politicile sociale, adică să nu se scadă contribuţia de CAS a angajatorului şi, în acelaşi timp, să scadă pensiile salariaţilor. "Ceea ce noi dorim este realmente o politică care să reducă cheltuielile pe locul de muncă, păstrând însă politicile sociale adecvate şi care să permită şi coeziunea socială între cetăţenii României", a explicat Hossu.

Liderul Cartel Alfa a adăugat că Guvernul recunoaşte că există o necesitate mai ales în conjunctura actuală, din cauza migraţiei puternice şi că pentru stabilitate sunt necesare măsuri clare. "Una din variantele de compromis este ajungerea la un acord pentru a stabili creşterea salariului minim pe următorii trei-patru ani", a explicat Hossu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul, patronatele şi sindicatele se întâlnesc luni.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul, patronatele şi sindicatele se întâlnesc luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sushi din omletă şi legume 6 porţii - 20 minute + 2 ore la frigider 4 ouă4 linguri caşcaval ras300g telemea1 leg ceapă verde150g roşii mici4 linguri ulei de măslinecâteva frunze de busuiocsare, piper Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 3 minute. Adăugaţi... Citeşte