Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2007 - Anul XII, nr. 293 (3663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian:

Taxa auto încasată nu se returnează

România va transmite Comisiei Europene (CE), până în luna februarie a anului 2008, modificările aduse legislaţiei privind taxa auto, dar Guvernul apreciază că nu există o bază legală pentru returnarea banilor încasaţi până în prezent, a declarat, ieri, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

"Cei care au plătit taxa auto au plătit-o în baza unei legislaţii existente. Nici o instanţă nu a stabilit că măsura nu a fost în spiritul reglementărilor UE. Guvernul nu are bază legală să dea sumele înapoi. Eventuala returnare a sumelor plătite până acum se va face numai în baza unui temei legal", a spus Vosganian.

Comisarul european pentru taxe Laszlo Kovacs a declarat, săptămâna trecută, că şi în cazul în care procedurile de infringement se opresc înainte să se ajungă la Curtea Eeuropeană de Justiţie, autorităţile române ar trebui să dea garanţii că vor da banii înapoi, în caz contrar procedurile urmând să fie continuate.

Modificări.

Ministrul Finanţelor a reafirmat, ieri, că Guvernul va modifica taxa de primă înmatriculare, prin ordonanţă de urgenţă pentru corelarea nivelului acesteia cu valoarea de piaţă a maşinii, urmând să să fie redefinit termenul de maşină nouă şi să fie introdusă o procedură de contestare pentru persoanele care se consideră nedreptăţite.

El a precizat că Executivul nu-şi modifică punctul de vedere în legătură cu menţinerea taxei auto şi a explicat că nivelul acesteia este unul dintre cele mai reduse din UE, fiind aproape de zece ori mai mic comparativ cu taxa percepută în Ungaria.

Poziţia CE.

Comisia Europeană a trecut pe 28 noiembrie la a doua etapă a procedurii de infringement împotriva României în cazul taxei de primă înmatriculare, autorităţile având la dispoziţie două luni pentru a se conforma solicitărilor Executivului, care va înainta, în caz contrar, o plângere la Curtea Europeană de Justiţie.

Executivul european a argumentat decizia prin faptul că reglementările în vigoare sunt discriminatorii în cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale blocului comunitar, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Ministrul Economiei şi Finanţelor a reafirmat că discuţiile vor continua cu reprezentanţii Comisiei în vederea soluţionării acestei situaţii şi a evitarii unui proces la Curtea Europeană de Justiţie.

Se reiau discuţiile.

Astfel, reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor vor relua, începând de săptămâna viitoare, discuţiile tehnice legate de modalitatea de aplicare, care trebuie sa fie în concordanţă atât cu obiectivul de protecţie a mediului, cât şi cu reglementările comisiei în materie de taxare şi impozitare.

"Introducerea taxei auto nu a avut ca obiectiv maximizarea veniturilor bugetare. Contribuţia la buget este marginală. Obiectivul nu este de natură fiscală, ci de natură ecologică. În 2007 parcul de maşini s-a întinerit cu circa 300.000- 350.000 de vehicule, din care două treimi sunt noi", a spus Vosganian.

El a mai arătat că la începutul deceniului următor ar putea exista o taxă unică la nivelul UE pentru impozitarea maşinilor care nu corespund cerinţelor europene de mediu.

Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă la începutul acestui an, când au fost eliminate accizele plătite la importul şi achiziţia autoturismelor de pe piaţa internă. Taxa se calculează în funcţie de capacitatea motorului, de standardele de emisii şi de vechimea autovehiculului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa auto încasată nu se returnează.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxa auto încasată nu se returnează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortellini cu smântână 4 porţii - 25 minute 600g tortellini250g smântână 50g unt 150g jambon crud-uscat 100g parmezan ras1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi tortellini  în apă cu sare. Între timp, topiţi... Citeşte