Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2007 - Anul XII, nr. 283 (3654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info Economic

Declaraţiile fiscale, pe hârtie cu cod de bare

Companiile vor fi obligate să depună declaraţiile privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat şi decontul de TVA în format hârtie, cu codificarea informaţiei prin cod de bare, metoda de transmitere în format electronic, pe dischetă însoţită de formatul hârtie, urmând să fie eliminată.

Declaraţia privind impozitul pe profit, declaraţia rectificativă, decontul privind accizele şi decontul privind impozitul la ţiţeiul si la gazele naturale din producţia internă va trebui, de asemenea, transmise cu codificarea informaţiei prin cod de bare, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Economiei şi Finanţelor.

Preluarea datelor din declaraţii se va realiza de către autorităţile fiscale, prin citirea codului de bare, respectiv a informaţiei codificate, cu ajutorul unui dispozitiv optic.

Decizia a fost luată având în vedere avantajele metodei de prezentare a informaţiei codificate prin cod de bare, precum şi faptul că dotarea tehnică a unităţilor fiscale cu dispozitivele optice necesare citirii informaţiei codificate permite extinderea acestei metode.

 

Strategia energetică naţională

Strategia energetică pentru perioada 2007-2020 va fi completată, în prima parte a anului viitor, cu o serie de documente privind sectorul de termoficare şi energia produsă în cogenerare.

Documentul de strategie naţională în sectorul energetic pentru perioada 2007-2020, care prevede investiţii de aproximativ 35 miliarde euro în modernizarea unităţilor energetice şi programe de protecţie a mediului, a fost aprobat de Guvern la începutul lunii septembrie.

În contextul în care Comisia Europeană prevede ca transportul energiei electrice să fie separat din punct de vedere al proprietăţii de alte activităţi, autorităţile de la Bucureşti susţin ca Transelectrica şi companiile producătoare de electricitate să rămână sub controlul MEF, dar să fie sub coordonarea a unor secretari de stat diferiţi.

 

Sistemul de subvenţii în agricultură

Miniştrii Agriculturii din Uniunea Europeană au primit, ieri, favorabil proiectul de reformă a politicii agricole, care prevede majorarea investiţiilor statelor membre în dezvoltarea rurală, precum şi stabilirea unor plafoane pentru subvenţiile destinate fermelor mari.

Comisarul pentru Agricultură Mariann Fischer Boel a prezentat, săptămâna trecută, o analiză a Politicii Agricole Comune (PAC), program care absoarbe 40% din bugetul Uniunii.

Discuţiile referitoare la proiectul de reformă vor continua până în martie 2008.

 

Carduri cu cip, la CEC 

Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) va putea emite carduri cu cip în 2008, după ce reţelele de bancomate şi EPOS ale băncii au fost certificate de VISA şi MasterCard pentru acceptarea la plată a cardurilor cu microprocesor.

Potrivit propriilor date, CEC administrează cea mai extinsă reţea de bancomate certificată pentru cardurile cu chip emise sub siglele VISA şi MasterCard, respectiv 592 ATM-uri şi 1.385 EPOS-uri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info Economic.
 Vizualizări articol: 348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info Economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei