Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2007 - Anul XII, nr. 252 (3627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Raport

Peste 1,14 milioane de români au aderat la fondurile de pensii private obligatorii

"

Aproximativ 1,142 milioane de persoane au aderat, în perioada 17 septembrie-15 octombrie, la un fond de pensii privat obligatoriu (Pilonul II), cele mai multe adeziuni revenind ING Fond de Pensii, Allianz-Ţiriac Pensii şi Aviva Fond de Pensii.

Cifrele au fost anunţate, ieri, de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) în baza rapoartelor depuse de 15 administratori din cei 18 autorizaţi să activeze pe Pilonul II. Ultimul fond autorizat de Comisie este Zepter Fond de Pensii, care a primit aprobarea pe 23 octombrie.

Cele mai multe adeziuni au fost înregistrate de ING Fond de Pensii - 462.344, Allianz-Ţiriac Pensii - 235.136 şi Aviva Fond de Pensii - 113.769.

Următoarele locuri sunt ocupate de Generali Fond de Pensii - 107.167, Interamerican Fond de Pensii - 69.338, AIG Fond de Pensii - 53.795, BRD Fond de Pensii - 34.865, BT Aegon Pensii - 23.553, BCR Fond de Pensii - 13.903, Omniasig Fond de Pensii - 11.145, OTP Fond de Pensii - 9.256, Bancpost Fond de Pensii - 5.796, Prima Fond de Pensii - 1.714, KD Fond de Pensii - 471 şi MKB Romexterra Fond de Pensii - 132.

Administratorii AG2R Fond de Pensii şi Marfin Fond de Pensii nu au depus nicio raportare, conform datelor CSSPP.

Campania de aderare la Pilonul II a fost iniţiată la 17 septembrie. Timp de patru luni, angajaţii cu vârsta sub 35 de ani până la 31 decembrie 2007 vor fi obligaţi să adere la un fond de pensii obligatorii administrate privat.

Opţional, salariaţii între 36 şi 45 de ani pot adera la un astfel de fond.

În primul an de activitate, 2% din contribuţia totală de 9,5% pentru asigurările sociale pe care o plăteşte fiecare angajat va ajunge în administrare privată.

Conform datelor CSSPP, circa 40% din numărul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani au aderat la Pilonul II.

"Cifra arată interesul acestui segment de clienţi, pentru care, potrivit legislaţiei, aderarea este un act opţional", a declarat, joi, preşedintele CSSPP, Mircea Oancea, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

Pentru cei cu vârsta sub 35 de ani, unde aderarea era obligatorie, procentul celor care au semnat un contract se situează la circa 65%.

Oancea a adăugat că numărul dublelor semnături se sitează în jurul cifrei de 20.000, adică circa 2% din totalul contractelor de adeziune semnate în perioada 17 septembrie-15 octombrie.

"Temerile administratorilor în această privinţă au fost infirmate şi, pentru a reduce şi mai mult posibilitatea dublei semnături, Comisia a modificat legislaţia, urmând ca validarea adeziunilor să aibă loc de trei ori pe perioada campaniei, comparativ cu o singură dată cum era prevăzut iniţial", a afirmat Oancea.

La 15 octombrie, din totalul persoanelor care aderaseră la un fond de pensii administrat privat, 48,41% erau bărbaţi şi 51,59% femei.

 

14 fonduri de pensii facultative în 2008, dublu faţă de prezent

 

În prezent, pe piaţa de profil activează şase administratori, respectiv ING Asigurări de Viaţă, OTP Asigurări, Allianz-Ţiriac, BCR Asigurări de Viaţă, Aviva Asigurări de Viaţă şi Raiffeisen Asset Management, care gestionează şapte fonduri de pensii facultative - ING Clasic, ING Optim, OTP Strateg, AZT Moderato, AZT Vivace, BCR Prudent şi Pensia mea.

Companiile care şi-au anunţat intenţia de a intra pe Pilonul III sunt Interamerican şi KD Life, în timp ce BCR Asigurări de Viaţă va lansa al doilea fond de profil până la finele anului.

Primele contribuţii la pensiile facultative au fost colectate în luna mai 2007.

Potrivit legislaţiei, atât angajatorul, cât şi angajatul beneficiază de deductibilitate în limita a 200 de euro/anual la calculul impozitului pe profit, respectiv pe venit.

Conform estimărilor preşedintelui CSSPP, la Pilonul III vor adera circa 300.000 de persoane, iar activele fondurilor vor atinge la finele anului 2008, aproximativ 60 milioane de euro.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1,14 milioane de români au aderat la fondurile de pensii private obligatorii.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1,14 milioane de români au aderat la fondurile de pensii private obligatorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei