Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2007 - Anul XII, nr. 250 (3625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raiffeisen aplică

Un grad de îndatorare de până la 70%, în funcţie de client

"

Raiffeisen Bank a primit, la sfârşitul săptămânii trecute, avizul BNR privind norma de creditare a populaţiei, şi oferă posibilitatea îndatorării până la 70% din veniturile nete, în funcţie de ratingul clienţilor, a declarat vicepreşedintele de retail al băncii, Răzvan Munteanu.

"Avansul poate coborî până la zero, în funcţie de tipul de produs şi de categoria de rating în care se încadrează clientul. De exemplu, nu se solicită avans pentru creditele de consum şi creditele personale nenominalizate, garantate sau nu cu ipotecă. Pentru creditele garantate, cum sunt cele auto şi imobiliare, avansul poate fi zero pentru categoriile de clienţi cu rating foarte bun", a explicat vicepreşedintele Raiffeisen Bank.

Categoria de rating reprezintă criteriul principal şi în stabilirea avansului pe care un client îl va plăti la contractarea unui credit imobiliar.

În acelaşi timp, banca va stabili nivelul de venituri nete diferenţiat pentru mediul urban şi mediul rural. Pentru o familie de trei persoane din mediul urban se iau în calcul cheltuieli minime lunare de 725 lei.

În luna martie, BNR a decis să elimine obligativitatea avansului pentru creditele acordate populaţiei, care se situa la 25% din suma împrumutată în cazul celor ipotecare şi la 30% pentru creditele de consum, precum şi valoarea maximă a gradului de îndatorare a persoanelor fizice.

Instituţiile de credit vor acorda împrumuturile pe baza reglementărilor proprii, care trebuie avizate de către Direcţia Supraveghere a BNR. Până la validare, instituţiile de credit vor opera potrivit reglementărilor în vigoare şi vor aplica un nivel maxim de îndatorare de 40% din totalul veniturilor.

Până în prezent, BNR a validat normele pentru alte 11 bănci, în afară de Raiffeisen, respectiv Alpha Bank, BRD-Groupe Societe Generale, Volksbank, BCR, Banca Transilvania, ATE Bank România, CEC, Bank Leumi România, Credit Europe Bank, Romanian International Bank şi Egnatia Bank.

Raiffeisen Bank România avea, la jumătatea acestui an, active totale de 4,93 miliarde de euro, în creştere cu 6,4% faţă de finele anului trecut, iar în primul semestru a obţinut un profit net de 47,2 milioane de euro, de 2,7 ori mai mare decât rezultatul raportat la 30 iunie 2006. La aceeaşi dată, portofoliu de credite acordate clienţilor depăşea 2,1 miliarde de euro, în urcare cu 35%.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un grad de îndatorare de până la 70%, în funcţie de client.
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un grad de îndatorare de până la 70%, în funcţie de client0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei