Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2007 - Anul XII, nr. 250 (3625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recomandare

Presiuni la Bruxelles pentru subvenţii mai mari

"

Ministerul Agriculturii nu poate acorda subvenţii pentru crescătorii de bovine decât în limita plafonului de 170 de milioane de euro negociat cu UE, iar reprezentanţii instituţiei recomandă sindicatelor să facă presiuni la Bruxelles dacă vor să obţină un sprijin mai mare.

Plafonul negociat cu UE permite Ministerului Agriculturii să suplimenteze subvenţiile acordate fiecărui fermier cu circa 100 de lei, pentru fiecare animal, sumă considerată prea mică de sindicate, care au anunţat că vor continua protestele şi vor merge şi la Bruxelles pentru a susţine majorarea sprijinului.

"Peste această sumă (plafonul de 170 de milioane euro - n.r.) nu ştiu dacă se mai poate negocia cu Ministerul Agriculturii, care trebuie să lucreze pe baza unei legislaţii şi a unui buget. Decizia mai departe nu mai este la Ministerul Agriculturii, este legată de Comisie. Este un demers mai greu de făcut şi aş ruga sindicatele care au reprezentanţi şi la Bruxelles să facă şi aceste demersuri", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) Gheorghe Albu.

El a adăugat că sindicatele crescătorilor de animale din România "au tot dreptul să protesteze acolo unde este problema sensibilă". În replică, sindicatele au acuzat reprezentanţii Ministerului Agriculturii că nu sunt în stare să apere interesele agricultorilor la Bruxelles, dovedind "incompetenţă totală pe această linie".

Ministerului Agriculturii a propus sindicatelor creşterea sumei acordate pe cap de animal de la 240 de lei la 350 de lei pentru fermierii care deţin mai mult de trei bovine şi o sumă de 100 de lei pentru cei care deţin una sau două bovine.

Acordarea sumelor pentru fermierii care au mai puţin de trei bovine este condiţionată de obţinerea unui aviz de la Comisia Europeană. Dacă acest aviz nu este obţinut, sumele care fi destinate micilor crescători, cu una sau două bovine, vor fi redistribuite celor cu peste trei animale, rezultând o subvenţie de 490 de lei pe animal, pentru cei din urmă.

Propunerea a fost făcută astfel încât sprijinul total să se încadreze în limita sumei maxime negociate cu UE, de 170 de milioane euro, Albu fiind sceptic că autorităţile de la Bruxelles ar putea aproba o suplimentare a acestui plafon.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presiuni la Bruxelles pentru subvenţii mai mari.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presiuni la Bruxelles pentru subvenţii mai mari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei