Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2007 - Anul XII, nr. 249 (3624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Convenţie

Statele UE vor face publice nivelul şi beneficiarii subvenţiilor agricole

"

Miniştrii Agriculturii din Uniunea Europeană au convenit, ieri, să facă publice nivelul şi beneficiarii ajutoarelor financiare acordate în cadrul politicii Agricole Comune, transmite Reuters.

Începând din 2009, statele comunitate vor fi obligate să publice o listă anuală cu beneficiarii subvenţiilor, precum şi sumele acordate.

În prezent, guvernele statelor membre nu sunt obligate prin lege să facă acest lucru.

Unele guverne au decis să facă publice plăţile anuale efectuate către agricultori de agenţiile naţionale de plăţi, dar alte state membre nu fac acest lucru din considerente politice, au declarat diplomaţi europeni.

"Decizia de a publica integral datele referitoare la subvenţiile acordate agricultorilor nu va mai aparţine statelor membre, cerinţele vor fi aceleaşi pentru toată lumea", a declarat un reprezentant al Comisiei Europene.

În Uniunea Europeană există două tipuri de finanţare, respectiv fonduri administrate de CE, cum sunt cele pentru cercetare, precum şi fonduri operate între UE şi statele membre, cum sunt cele acordate în cadrul Politicii Agricole Comune sau pentru pescuit.

În cel de-al doilea caz, cea mai mare parte a fondurilor sunt administrate de către guvernele statelor membre.

Fondurile acordate în cadrul politicii agricole comune, de circa 44 de miliarde de euro pe an, reprezintă aproape jumătate din bugetul anual al Uniunii, iar sistemul de acordare a subvenţiilor este extrem de complicat.

Politica UE în domeniul subvenţiilor agricole, criticată deseori de partenerii comerciali ai Uniunii Europene, îşi are originea în anii 1950 şi a fost creată pentru sprijinirea statelor membre ale căror economii au fost distruse de război.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statele UE vor face publice nivelul şi beneficiarii subvenţiilor agricole.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statele UE vor face publice nivelul şi beneficiarii subvenţiilor agricole0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei