Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2007 - Anul XII, nr. 245 (3620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe zone de distribuţie

Tarife diferite la energie, pentru firme

"

Consumatorii industriali captivi de energie electrică ar putea plăti, începând de anul viitor, tarife diferenţiate, în funcţie de zona de distribuţie în care se află, iar în cazul populaţiei preţul final va fi menţinut la nivel naţional, cel puţin până în anul 2010.

"Probabil chiar începând cu 1 ianuarie 2008, pentru consumatorii industriali reglementaţi, vor apărea diferenţieri pe zone", a declarat, ieri, Nicolae Opriş, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

El a adăugat că, în prezent, are loc o "discriminare pozitivă" asupra consumatorilor industriali captivi faţă de cei eligibili, care au costuri diferite în funcţie de cele opt zone de distribuţie.

Consumatorii captivi primesc energie la preţuri reglementate de ANRE, iar cei eligibili îşi aleg singuri furnizorul şi negociază preţurile.

Opriş nu a menţionat care vor fi regiunile cu cele mai mari preţuri, precizând că nu vor fi diferenţe majore între cele opt tarife zonale.

Potrivit vicepreşedintelui ANRE, introducerea tarifelor diferenţiate pentru firme ar putea determina clienţii industriali să devină consumatori eligibili.

"Probabil o parte din ei (consumatori industriali - n.r.) îşi vor muta activitatea în alte zone de distribuţie, aşa cum s-a întâmplat, de fapt, şi în Europa, unde o parte din întreprinderi s-au mutat în estul continentului sau în alte ţări, în care energia este mai ieftină", a spus oficialul ANRE.

El a menţionat că în cazul în care ANRE nu va reuşi să finalizeze, până la finele acestui, calculele legate de tarifele zonale, introducerea preţurilor diferite va fi amânată pentru 1 ianuarie 2009.

Referitor la consumatorii casnici, Opriş a precizat că preţul va avea acelaşi nivel în toată ţara, cel puţin până în anul 2010, dată până la care au fost prelungite contractele de reglementare.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tarife diferite la energie, pentru firme.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tarife diferite la energie, pentru firme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei