Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 apr 2008 - Anul XIII, nr. 95 (3776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tranzacţii

Jean Valvis a vândut grupul La Dorna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania franceză Lactalis a achiziţionat, în cursul săptămânii trecute, divizia de lactate a grupului LaDORNA, potrivit unui comunicat de presă al companiei din Vatra Dornei. Deşi în comunicat nu se precizează valoarea tranzacţiei, potrivit estimărilor făcute de Ziarul Financiar, aceasta este undeva între 70 şi 90 de milioane de euro.

Prin intermediul unui comunicat de presă, preşedintele grupului LaDorna, Jean Valvis, s-a declarat convins că Lactalis va diversifica produsele şi că va asigura o perspectivă excelentă pentru dezvoltarea sectorului BIO.

„Această dezvoltare îşi pune fundamentele pe procesul de transformare a primelor ferme Bio-ecologice, iniţiat de LaDORNA în Carpaţi, încă din anul 2001”, se arată în comunicatul LaDORNA.

De asemenea, Jean Valvis a mai declarat pentru Ziarul Financiar că „tranzacţia s-a realizat relativ repede, în ianuarie am semnat un memorandum of understanding (acord de principiu), iar pe 16 aprilie am închis deal-ul, care va fi supus autorizaţiilor Consiliului Concurenţei. Negocierile nu au fost uşoare, mai ales că este o tranzacţie complexă în care am vândut Dorna SA, Dorna Lactate, dar şi Dorna Helas, compania de distribuţie înfiinţată în Grecia”.

Pe de altă parte, trebuie spus că în anul 2002, Jean Valvis a vândut şi compania Dorna Apemin către Coca Cola, într-o tranzacţie evaluată la aproape 40 milioane de euro.

Reamintim că Jean Valvis şi-a început afacerile în judeţul Suceava în anul 1994, când a preluat izvorul Poiana Vinului din zona Dornelor, pentru ca apoi să preia conducerea societăţii de ape minerale din Vatra Dornei. La patru ani după acest moment, Jean Valvis a început şi producţia de lapte UHT, reuşind să dezvolte una dintre cele mai mari companii din România, LaDORNA.

Astfel, LaDORNA a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro. Firma are 1.200 de angajaţi şi opt platforme industriale de producţie. În momentul de faţă, LaDORNA se află în topul primilor cinci producători locali de produse lactate.

 

Lactalis îşi consolidează poziţia

Grupul Lactalis, prezent deja în Serbia, Republica Moldova, Ucraina şi Grecia, îşi consolidează prezenţa în sud-estul Europei, odată cu preluarea diviziei de lactate a companiei româneşti LaDORNA, se arată într-un comunicat al producătorului de lactate din Franţa.

„Vom dezvolta această companie deja organizată pe principii compatibile cu cele ale grupului nostru”, a declarat într-un comunicat preşedintele grupului Lactalis, Emmanuel Besnier.

După această tranzacţie, grupul Lactalis a anunţat că va dezvolta puternic activitatea, prin noi investiţii şi prin extinderea zonelor de colectare a laptelui.

Prezent în peste 150 de ţări, grupul Lactalis are 33.500 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 9,6 miliarde euro. Potrivit Ziarului Financiar, Lactalis este al doilea mare producător de lactate din lume şi primul de pe piaţa europeană, cu un rulaj anual de 10 miliarde de euro.

 

Valvis vrea să investească în energie eoliană

După vânzarea grupului LaDORNA, omul de afaceri Jean Valvis a anunţat că vizează investiţii de câteva sute de milioane de euro în producerea de energie eoliană şi fotovoltaică în România.

„Investiţiile în acest proiect de producere a energiei eoliene şi fotovoltaice vor fi de câteva sute de milioane de euro. Nu le voi face singur, ci în parteneriat cu un operator strategic străin. Vom începe să lucrăm în circa două luni la acest proiect”, a declarat Jean Valvis, care nu a dorit să precizeze locul în care va fi dezvoltat acest proiect.

În afara acestei investiţii, Valvis spune că va dezvolta producţia de vinuri de Sâmbureşti, pentru care a cheltuit până acum şase milioane de euro, urmând ca o sumă similară să fie investită în următorii doi ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jean Valvis a vândut grupul La Dorna.
 Vizualizări articol: 1209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jean Valvis a vândut grupul La Dorna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Valvis-tepar trimis de
(22 apr 2008, 18:03:19
in urma unui contract semnat itre semnatarul prezentului comentariu tin sa inforez pe cititorii onitorului de suceava ca "MAESTRUL"VALVIT MIA TRAS O TEPUTA DE 250 ILOANE LEI VECHI ,EU EFECTUINDUI LUCRAREA CERUTA SI CONTRACTA.ATENTIE MARE OAENI DE AFACERI CU V A L V I S
2.   Bla bla trimis de
(22 apr 2008, 19:34:55
Domnule puiu zaharia, domnule de afaceri taci ma din gura ca nici limba roaman nu stii sau acum ai dat prima oara de tastatura...
3.   Bla-bla-valvis trimis de
(23 apr 2008, 08:02:02
d-le valvis ,daca consideri ca esti asa de corect atunci ACHITATI DATORIILE fiindca eu am fost foarte corect am efectuat clipul aero la cererea TA nu am umblat cu.........CALUL TROIAN prin Bucuresti si prin tara romaneasca.ATENTIE OAMENI DE AFACERI CU ''MAESTUL VALVIS'''RECLAMA CU APELE DORNA SINGURA APA DIN ROMANIA ACCEPTATA DE COMUNITATEA EUROPEANA VA SPUNE CEVA?????????????????
4.   Atentie la HOTUL VALVIS trimis de
(23 apr 2008, 09:00:17
Bine a facut ca a vandut.Dupa ce a distrus o traditie in zona Dornelor cu branzetruri de calitate, a plecat sa nenoroceasca pe altii.Grec imputit si fatarnic ! Numai minciuni spune.A nenorocit o multime de oameni pacalindu-i ca le face ferme ecologice.Le-a luat banii, i-a pus sa semneze acte in favoarea lui si le-a intors spatele. In toate aceste marsavii afost ajutat si de CATEII lui, asa-numitii directori analfabeti, care si-au facut studiile cu branza. Numai falsuri afacut acest grec imputit.Si-a batut joc de gospodarii din zona Dornelor. A vandut numai porcarii romanilor cu etichete "Bio". Nu-l lasati sa plece asa.Sa plateasca HOTUL
5.   Sa se spuna tot ADEVARUL trimis de
(23 apr 2008, 09:12:15
Trebuie sa stiti de salariile CATEILOR lui de sute de milioane, iar bietii muncitori au minimul pe economie.Muncesc in schimbyri de 12 cu 12, iar la sfarsitul lunii le taie orele suplimentare.La foarte multi dintre ei nici nu le face carti de munca.Vechimea nu le plateste decat cu interventii.La angajari se lua SPAGA.Mai nou le-a pus camere de luat vederi in sectie sa nu poata manca bietii nici o bucatica de branza, iar CATEII scot cu masinile laptele si branza in magazia de PROTOCOL, dupa care isi incarca portbagajele. La magazia de protocol nu mai sunt camere de luat vederi.Sa plateasca GRECUL MINCINOS si IMPUTIT cu tot cu CATEII lui!Vinde numai produse de calitate indoielnica bietilor romani.De ce -a vandut Valvis? Ptr ca nu mai avea de unde sa fure si el si CATEII lui, iar CATEII ii stiau marsaviile si altfel nu putea scapa de ei.De aceea a vandut MINCINOSUL.Si multi alti straini nenorociti au distrus scumpa noastra tarisoara. La televizor spune numai minciuni.
6.   Contributie zero pt. comunitatile locale trimis de
(23 apr 2008, 10:44:40
dincolo de practicile golanesti fata de cei cu care a avut contacte comerciale (dupa cum reiese din opiniile de mai sus), nesimtitul de valvis nu a facut absolut nimic pt. comunitatile locale; a sponsorizat echipe sportive, prezentari de moda, etc. prin bucuresti si pe aiurea dar nu a dat un ban pt. comunitatile din dorna sau din suceava (sau o fi dat ceva spagi); alo, autoritatile locale, incercati macar cu fracezii sa-i atrageti in sponsorizari pt. locurile de unde trag profituri de pe urma carora ragaie de bunastare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei