Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2008 - Anul XIII, nr. 21 (3702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

UE dă, statul român ia

Taxă de drum de 25.000 de euro pe an, la un proiect de 700.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi scoate bani şi din piatră seacă. Prin Ordinul nr. 1702 din 12.10.2005 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A., companie de stat, toţi cei care utilizează zona drumurilor naţionale sunt obligaţi la plata unei taxe. Nu sunt exceptate nici măcar primăriile care extind reţelele de utilităţi, care trebuie să plătească sume substanţiale pentru conductele de apă sau canalizare care traversează sau sunt de-a lungul drumurilor naţionale.

De exemplu, Primăria Vama, care din bugetul propriu nu şi-ar fi permis să rezolve problema alimentării cu apă din comună, a avut un proiect finanţat cu bani europeni, prin programul SAPARD, de alimentare cu apă şi canalizare. Proiectul avea o valoare de 1 milion de euro, dar în urma licitaţiei suma a scăzut la aproximativ 700.000 de euro.

Primarul de Vama, Dorin Toader Preutescu, ne-a declarat că pentru a obţine avizele necesare pentru autorizaţia de construcţie a fost obligat de „Drumurile Naţionale” să semneze un contract de închiriere cu compania, prin care primăria trebuie să plătească o chirie care se ridică la aproximativ 25.000 de euro.

 

Justiţia a scutit la plată firmele de cablu

„Investiţia a fost finalizată în 30 noiembrie 2006 şi în 2007 am fost obligat să semnez contractul, pe 2 ani. Până acum nu am plătit nimic şi i-am tot presat cu scrisori şi pe cei de la Ministerul Transporturilor şi pe cei de la Ministerul Administraţiei, să facă ceva pentru ca primăriile să nu mai plătească chirie pentru utilităţi. Uniunea Europeană ne dă banii cu o mână şi statul ne ia cu două”, a declarat primarul.

Acesta a mai spus că de la consultantul proiectului a primit asigurări că Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă prin care primăriile vor fi scutite de chirie şi în baza acestei asigurări nu a plătit până acum nimic, dar nu are nici un document care să-l ajute în eventualitatea că „Drumurile Naţionale” l-ar acţiona în instanţă pentru neplată.

Deocamdată, Ordinul nr.1702/2005 dat de fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu este în vigoare, doar prevederea referitoare la taxarea societăţilor de cablu pentru cablurile supraterane fiind declarată nelegală de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, prin Decizia nr. 397 dată în urmă cu exact 1 an, în 24 ianuarie 2007.   

 

Taxele sunt între 0,6-9,44 euro/ ml/lună

În baza Ordinului fostului ministru Berceanu, amplasarea conductelor de apă, canalizare, aburi şi alte produse neinflamabile, de gaze, ţiţei şi alte produse inflamabile şi benzi transportatoare care traversează aerian drumurile se taxează pe metrul liniar/ lună astfel: traversare aeriană cu 0,87 euro, subtraversare cu 0,60 euro, amplasare subterană în lungul drumului, în ampriză, în afara părţii carosabile 0,60 euro, sub partea carosabilă cu 1,01euro, iar în zona de siguranţă cu 0,47 euro. Pentru amplasare aeriană în lungul drumului se plăteşte în ampriză 2,36 euro/ metrul liniar/lună, în zona de siguranţă 1,68 euro, pe poduri şi podeţe, în canale tehnice 6,07 euro, iar ancorat de pod sau în altă soluţie decât canal tehnic 9,44 euro pentru fiecare metru liniar/lună.

Tariful de utilizare a zonei drumurilor naţionale nu se aplică pentru unităţile bugetare de asistenţă socială şi de educaţie (spitale, creşe, aziluri de bătrâni, şcoli, grădiniţe).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxă de drum de 25.000 de euro pe an, la un proiect de 700.000 de euro.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Taxă de drum de 25.000 de euro pe an, la un proiect de 700.000 de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CASA DE NEBUNI trimis de
(26 ian 2008, 16:02:26
Ca la noi niciunde ,o TARA" depungas si incompetenti care aung si.....'MINISTRI'.
2.   SOFER trimis de
(27 ian 2008, 09:54:09
Agentia asta ar trebui sa se ocupe de drumuri sa le repare intii si apoi sa ceara bani, nu intii sa ceara bani si apoi sa le faca daca au chef ca nu suntem la cur..e .

Drumurile din romania sunt de tot rahatul si banii care se scurg la efectuarea drumurilor si repararea lor sunt fff mari probabil cineva ar trebui sa ii verifice.

TARA asta ne fura pe noi soferii de bani anual, pe rovignete adica taxa e drum in traducere, care daca inmultim la o suma de 80 lei/masina cu nr de masini o sa vedeti citi bani ies. Daca noi ne stricam masina , nu e problema lor, trebuie sa ii dam in judecata. MAi punem catrebuie sa platim si taxa la primarie ca de ai masina, dar hotii de acolo au grija ca sa nu repare drumurile ca nu au bani , cum naiba se face ? In pretul combustibilului dupa cite stiu eu mai sunt niste taxe care le platim indirect tot pt statul asta de cac..t pt drumuri etc.

Taxa verde fosta taxa de inmatriculare unde sa dus in 2007?

CONDU

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Burtă în sos de roşii 4 porţii - 50 minute 800g burtă de viţel fiartă500ml suc de roşii1 lingură pastă de tomate1 lingură pastă de ardei dulce2 cepe potrivite1 morcov mare4-5 fire de busuioc50ml ulei50g parmezan± sare, piper Căleşte în... Citeşte