Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apariţie

O monografie despre neoplatonism, lansată în România de editura Herald

„Neoplatonismul - Un studiu asupra istoriei elenismului”, cea mai importantă lucrare a specialistului în filozofia elenistică şi gândirea creştină veche Whittaker Thomas, a apărut în româneşte, la editura Herald.

„Neoplatonismul - Un studiu asupra istoriei elenismului” este prima monografie pe tema neoplatonismului tradusă în spaţiul românesc. În acest studiu sunt prezentate principalele personalităţi ale şcolii de la Atena ca Plotin, Porfir, Iamblichos şi Proclos, şi doctrinele acestora prin sintetizarea sau traducerea selectivă a unor părţi din operele lor reprezentative. Pe lângă expunerea cuprinzătoare a doctrinei neoplatonice, lucrarea evidenţiază influenţa neoplatonismului asupra gândirii creştine, filozofiei arabe şi filozofiei moderne, se arată în prezentarea editurii.

Thomas Whittaker este specialist în filosofia elenistică şi gândirea creştină veche. Cea mai importantă lucrare a sa este „The Neoplatonists: A Study in the History of Hellenism”, o referinţă pentru cercetarea filosofiei Şcolii din Atena şi a raporturilor acesteia cu noua religie a Imperiului Roman, creştinismul.

Autorul a mai publicat „Priests, Philosophers and Prophets”, „Apollonius of Tyana, and other essays”,” Origins of Christianity: With an Outline of Van Manen's Analysis of the Pauline Literature”, „Schopenhauer”, „Theory of Abstract Ethics” şi „Comte and Mill”.

Volumul de 272 de pagini poate fi găsit în librării la preţul de 25 de lei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O monografie despre neoplatonism, lansată în România de editura Herald.
 Vizualizări articol: 1487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O monografie despre neoplatonism, lansată în România de editura Herald5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte