Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 78 (8607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

O nouă producție

Spectacol în premieră națională, în lucru la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spectacolul „Cum l-am îngropat pe Stalin”, de Artur Solomonov, care va avea premiera în data de 12 mai, la ora 19:00, este noua producție a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava. 

Spectacolul „Cum l-am îngropat pe Stalin” va fi montat de regizorul Theodor-Cristian Popescu și reprezintă o premieră națională, fiind prima dată când acest text este montat într-un teatru. Traducerea este semnată de Raluca Rădulescu.

Echipa de producție mai este formatădin Raluca Alexandrescu (Scenografia), Ovidiu Iloc (Compoziție muzicală), Costi Baciu (Lighting design), George Roșu (Graphic design).

În distribuția spectacolului se regăsesc:Cosmin Panaite (Woldemar Arkadievici),  Clara Popadiuc (Valentina), Diana Lazăr (autorul piesei despre Stalin), Cătălin Ștefan Mîndru (Lenin), Delu Lucaci (Beria), Cristina Florea (Hrușciov),  Horia Butnaru (Omul de la Minister), Alexandru Marin/Bogdan Amurăriței (Stalin tânăr),  Răzvan Bănuț (primul paznic),  Iulian Burciu (al doilea paznic),  Bogdan Amurăriței/Alexandru Marin (un trecător), Johannes Raimund Onesciuc - la pian.

Theodor-Cristian Popescu este regizor și profesor universitar doctor la UNATC București, Facultatea de Teatru, Departamentul Regie de Teatru.

CV-ul său este unul impresionant, montând în jur de 70 de spectacole, majoritatea fiind texte contemporane, în premieră națională.

Theodor-Cristian Popescu este unul dintre pionierii teatrului independent românesc de după 1989, cu Compania Teatrală 777. A înființat și a condus „La Compagnie Theodor-Cristian Popescu” la Montréal, unde a trăit câțiva ani și unde a predat la The University of Montana din Missoula, The National Theatre School of Canada și The University of Quebec din Montréal.

Theodor-Cristian Popescu este licențiat în regie la Academia de Teatru și Film, are un Master of Fine Arts la Universitatea Montana (bursă Fulbright), Doctorat și Abilitare la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, unde a creat și condus un Program masteral de Arta regiei teatrului contemporan, burse și rezidențe la Royal Court Theatre Londra, European Directors School Leeds și Colegiul Noua Europă București.

Theodor-Cristian Popescu este preocupat și de domeniul de cercetare. A publicat volumele „Surplus de oameni sau surplus de idei. Pionierii mişcării independente în teatrul românesc post 1989”, „Dinăuntru. Un curs masteral de regie a teatrului contemporan și o selecție de articole”, precum și peste 60 de articole în reviste culturale precum Scena, Teatrul azi, ManInFest, Scena.ro, Observator cultural, Dilema veche, Scena9.

Numeroase premii i-au răsplătit activitatea, dintre care: Premiul Special al Juriului la Festivalul de Teatru de la Oradea pentru spectacolele „Perplex” și „Cancun”, în 2014, Premiul de regie la Festivalul de Teatru Atelier de la Baia-Mare, pentru spectacolul „Un cuplu de români amărâți”, în 2011, iar producția „Villa Dolorosa” montată la Teatrul Național Târgu-Mureș în 2020, a fost nominalizată la Gala UNITER, la categoria „Cel mai bun spectacol”.
„Vă așteptăm, cu drag, la teatru!”, au mai transmis reprezentanții TMMVS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol în premieră națională, în lucru la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacol în premieră națională, în lucru la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei