Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 144 (8368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Șase decenii de învățământ superior sucevean”

Lansarea volumului ”Șiragul de perle”, semnat de Mihai Ștefan, în cadrul evenimentelor dedicate aniversării universității

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-o atmosferă caldă, de șezătoare, marți după-amiază a avut loc lansarea volumului ”Șiragul de perle”, semnat de Mihai Ștefan. Fost truditor în domeniul administrativ al universității sucevene, un om cu preocupări multiple și un luptător pentru interesele comunității locale de aici sau din localitatea natală, satul Petia din comuna Bunești, Mihai Ștefan a venit în fața publicului de această dată cu o carte, o lucrare care reunește pagini de istorie și etnografie despre oameni care astăzi nu mai există printre noi.

Prefața lucrării a fost semnată de prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorector al universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, care, prezent la lansare, a vorbit despre carte și autorul ei: ”Mihai Ștefan este un om pasionat de trecut, el nu s-a născut nici poet, nici literat și nici nu a urmat o facultate care să-i creioneze un parcurs în domeniul publicisticii sau literaturii. Cu toate acestea, el astăzi vine în fața dumneavoastră cu o lucrare scrisă cu mult suflet, din toată inima, nu din dorința de a se înscrie alături de alți mulți care publică lucrări. El vrea să lase, pentru generațiile care vin, o amintire despre ceea ce s-a făcut în comunitatea locală, ceea ce a fost cândva, ce personalități au contribuit la dezvoltarea acesteia sau la apărarea acesteia în cele două războaie, oameni despre care poate că nu-și mai amintește nimeni. Autorul încearcă să fixeze în memoria noastră colectivă niște pagini pe care nu trebuie să le uităm. El demonstrează prin această carte că nu este o persoană căreia îi place liniștea, calmul, fiind un luptător pentru interesele comunității locale, pentru istorie, pentru memorie, pentru ceea ce își dorește el, familia lui și toți din comunitate pentru viitor.”

Conf. univ. dr. Otilia Clipa, de la Facultatea de Științele Educației, a vorbit despre personalitatea autorului plină de recunoștință față de eroii și față de oamenii care au întemeiat lucruri în istorie, fiind impresionată de inițiativa acestuia de a se preocupa de scrierea acestei cărți. Între coperțile ei sunt reproduse fotografii în care vedem portul și obiceiurile populare, fiind în același timp o lucrare cu un limbaj accesibil, ușor de citit și de urmărit în privința a ceea ce dorește să ne transmită autorul. Lansată în această perioadă în care universitatea suceveană sărbătorește 60 de ani de învățământ superior românesc, cartea conține pagini dedicate și universității.

Autorul Mihai Ștefan este cunoscut publicului prin realizarea de-a lungul timpului a unor expoziții interesante, prin actele sale de donație făcute școlii din satul natal Petia și realizarea unui monument în localitate, urmare a unei recunoștințe trăite. De altfel, realizarea monumentului de către autorul cărții este descrisă între coperțile ei, prin descrierea pașilor parcurși până la definitivarea lui. Despre realizarea volumului a cărui lansare a fost animată de prezența unei audiențe numeroase și despre autor au vorbit prieteni apropiați și autorități ale comunei natale, prezenți marți după-amiază în sala Auditorium ”Joseph Schmidt”. Și-au exprimat părerile ms. militar Dumitru Davidel de la Cultul Eroilor, părintele Cătălin Costea Simion, fost paroh în satul Petia, primarul comunei Bunești. La finalul lansării, îmbrăcată în straie muzicale de către profesorul Gelu Cuzic, autorul a oferit câte o carte participanților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea volumului ”Șiragul de perle”, semnat de Mihai Ștefan, în cadrul evenimentelor dedicate aniversării universității.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansarea volumului ”Șiragul de perle”, semnat de Mihai Ștefan, în cadrul evenimentelor dedicate aniversării universității0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei