Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 272 (8189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Până pe 27 noiembrie

Lucrări de pictură, grafică, colaje realizate de artistul Sorin Baciu - „profu de desen” pot fi admirate la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de lucrări de pictură, grafică, colaje realizate de artistul Sorin Baciu - „profu de desen” pot fi admirate, până pe 27 noiembrie 2022, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava.

Profesorul Sorin Baciu, care predă la Școala Populară de Artă „Ion Irimescu” Suceava (Centrul Cultural Bucovina) și-a definit cel mai bine expoziția: „După o numărare, pe pereții galeriei sunt 49 de lucrări, pictură și desen, după altă numărare, care cuprinde desenele care alcătuiesc cele două colaje <Autoportret criminalistic>, sunt 66 de lucrări și totuși expoziția <Profu de desen>, din mica noastră galerie de artă din Suceava, încă nu a putut cuprinde toate tehnicile și modurile de lucru, uneori cu rol didactic, ale profului Sorin”.

Vernisajul expoziției a avut loc marți, 8 noiembrie 2022, moment în care publicul (mulți tineri) a avut prilejul să admire lucrări de pictură și grafică „culese dintr-o plajă de timp generoasă și executate în tehnici diverse”, o expoziție care îmbină realitatea „profului de desen” cu cea a artistului Sorin Baciu, „ambii într-o continuă explorare și studiu”.

Profesoara Camelia Sadovei, președinta Uniunii Artiștilor Plastici din Suceava, ne-a spus că expoziția „profului de desen Sorin Baciu este de fapt o expoziție în care descoperim felul în care un artist pornește de la studiu foarte atent, foarte meticulos și foarte asumat, până la forma de compoziție finală, în care se face transferul eventual către sens, semnificație. Este de fapt o sumă de lucrări prin care colegul nostru Sorin Baciu ne demonstrează cum lucrează el, cum își face și datoria de profesor, dar cum se construiește pe sine ca artist”.

 

Creație și dăruire

Făcând parte dintr-un„arbore genealogic artistic”, mai afirmă Camelia Sadovei, „este foarte important pentru noi să dăruim mai departe ce am primit și noi în dar. Eu, personal, țin să cred că facem parte dintr-un soi de tagmă sau, mai frumos spus, un arbore genealogic artistic, cel puțin pentru cel românesc este mult mai clar și mai coerent, pentru că suntem formați în facultăți de specialitate, în care au predat, au muncit, au creat artiști de mare renume pe plan național. Suntem copiii lor de spirit, și atunci, felul în care noi ne recompensăm ca artiști, în afară de faptul că dăruim lumii lucrările noastre, este și acela de a dărui și din cunoașterea pe care noi am primit-o în școală. Este foarte specială această mică plantație, în fiecare elev, pentru că, fără a se dori, la un moment dat, elevul, chiar dacă nu va picta, va înțelege măcar ceea ce se întâmplă, ce se petrece pe simeze”. Cu aceste explicații, artistul plastic Camelia Sadovei ne convinge pe deplin că ceea ce face profesorul performer Sorin Baciu este o îmbinare fericită între a crea și a dărui.

Lucrările artistului Sorin Baciu - „profu de desen” pot fi admirate, până pe 27 noiembrie 2022, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava, prilej cu care veți descoperi, fiecare, semnificații originale pentru fiecare tablou și, poate, îl veți cunoaște mai bine pe omul din spatele operelor de pe simeze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrări de pictură, grafică, colaje realizate de artistul Sorin Baciu - „profu de desen” pot fi admirate la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrări de pictură, grafică, colaje realizate de artistul Sorin Baciu - „profu de desen” pot fi admirate la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei