Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 9 (7926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muzeul Național al Bucovinei

„Ne vedem de la muzeu!”, proiect de educație muzeală care se adresează elevilor interesați să viziteze Muzeul de Istorie cu ajutorul aplicației Zoom

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei îi ajută pe elevi să viziteze, în grup, împreună cu toată clasa, expozițiile permanente ale Muzeului de Istorie, propunând tururi ghidate, interactive, prin intermediul aplicației Zoom, prezentând istoria de la ea de acasă, în cadrul proiectului de educație muzeală „Ne vedem de la muzeu!”.

Cadrele didactice care doresc să „viziteze” cu elevii Muzeul de Istorie, începând cu data de 15 ianuarie 2022, se pot programa la numerele de telefon: 0230-216 439, interior 116, 0747 415 751 sau pe adresa de e-mail marketing@muzeulbucovinei.ro. Un specialist va lua legătura cu cei doritori să participe la proiectul inițiat de Muzeul Național al Bucovinei, se vor stabili detaliile, ziua, ora, secțiunile alese etc.

Proiectul de educație muzeală „Ne vedem de la muzeu!”, organizat de Muzeul Național al Bucovinei, a fost conceput pentru a suplini vizita fizică la muzee – mai dificil de realizat în ultima perioadă, oferind grupurilor de elevi posibilitatea să „viziteze” muzeele, împreună cu colegii de clasă, chiar de la ei din bănci.

Prin intermediul tururilor online ghidate, muzeografii completează și diversifică informațiile istorice predate în clasă, oferind o alternativă cât mai plăcută la lecțiile clasice de istorie ori de dirigenție, îmbinând în mod recreativ vizita online, informațiile cu jocul, facilitând socializarea în grup, între școală și muzeu.

Iuliana Roșca, șef birou Educație, Marketing și Comunicare, a declarat că „Ne vedem de la muzeu!” este unul dintre proiectele de educație muzeală care se adresează tuturor elevilor interesați de o altfel de vizită la muzeu. Coordonați și ghidați de specialiștii muzeului, „vizitatorii” vor poposi, pe rând, în sălile muzeului, expoziția de bază a Muzeului de Istorie desfășurându-se cronologic, de la cele mai vechi descoperiri arheologice, datând din Paleoliticul Inferior, până la Revoluţia de la 1989. „Împreună vom afla istorii mai puțin știute, vom vedea obiecte de patrimoniu excepționale, vom trece prin diferite perioade, de la Istorie Veche – Arheologie, Precucuteni, artă și spiritualitate, Civilizația cucuteniană, Epoca bronzului și începutul epocii fierului, la Evul Mediu - Suceava medievală, Mode și veșminte în Moldova medievală, ajungând la Istorie Modernă şi Contemporană - Ducatul Bucovinei, Bucovina în Marele Război, Învățământul și cultura în Bucovina, Etnii și meserii în Bucovina, apoi Instaurarea regimului comunist și Ultimii ani ai comunismului. Desigur, ne vom da întâlnire și cu voievodul Ștefan cel Mare în Sala Sfatului Domnesc”, a explicat Iulia Roșca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ne vedem de la muzeu!”, proiect de educație muzeală care se adresează elevilor interesați să viziteze Muzeul de Istorie cu ajutorul aplicației Zoom.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Ne vedem de la muzeu!”, proiect de educație muzeală care se adresează elevilor interesați să viziteze Muzeul de Istorie cu ajutorul aplicației Zoom0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei