Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 247 (7859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

O nouă ediție a Seminarului Eminescu, organizată online timp de două zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă ediție a Seminarului Eminescu se va desfășura online în cursul zilelor de vineri și sâmbătă, 22 și 23 octombrie, sub organizarea Centrului Național de Studii ”Mihai Eminescu” - Memorialul Ipotești. Cea de a VIII-a ediție va reuni și în acest an studenți și profesori din mai multe centre universitare,  Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea Tehnică Cluj/Centrul Universitar Nord din Baia Mare, precum și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Republica Moldova.

Lucrările seminarului vor debuta pe 22 octombrie, de la ora 10.00, cu o secțiune condusă de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, Memorialul Ipotești / Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, urmată de un Moment ”Ion Caramitru”. Secțiunea ”Lecturi în dialog” va fi moderată de lector univ. dr. Gina Puică, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, textul eminescian propus spre interpretare fiind ”Mortua est”.

Cea de a doua zi a manifestărilor va debuta și ea sub semnul lecturilor poeziei eminesciene, prin intermediul asist. univ. dr. Ioan Fărmuș, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, care va modera secțiunea dedicată interpretării critice a textului ”Despărțire”. De la ora 15.00, conf. univ. dr. Ala Sainenco de la Memorialul Ipotești și conf. univ. dr. Margareta Curtescu, de la Muzeul Național de Literatură ,,Mihail Kogălniceanu” Chișinău, vor coordona un Moment ”Eugen Coșeriu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă ediție a Seminarului Eminescu, organizată online timp de două zile.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă ediție a Seminarului Eminescu, organizată online timp de două zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei