Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 236 (7848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clasele a III-a și a IV-a

Proiectul educațional „Micii bijutieri – atelier de bijuterii medievale”, organizat de Muzeul Național al Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei continuă seria proiectelor educaționale cu o nouă provocare lansată  elevilor din clasele a III-a și a IV-a, pe care îi invită să cunoască lumea fascinantă a podoabelor Evului Mediu și să devină mici bijutieri.

Proiectul educațional Micii bijutieri – atelier de bijuterii medievale, organizat în perioada 25 – 29 octombrie 2021, se adresează micilor prieteni ai muzeului, dornici să cunoască istoria realizării bijuteriilor Evului Mediu, curioși să experimenteze meșteșugul creării obiectelor de podoabă.

Atelierul este structurat în două părți, teoretică și practică, organizate astfel încât copiii să petreacă timp frumos la muzeu cu informații inedite și activități care să le stimuleze creativitatea.

Organizatorii au spus că partea teoretică va cuprinde o prezentare generală a evoluției orfevrăriei, apariția bijuteriilor și tehnicile de realizare a acestora în Moldova medievală și se va desfășura în Sala Tezaur a Muzeului de Istorie, acolo unde se păstrează colecția de bijuterii a Muzeului Național al Bucovinei.

Partea practică a proiectului educațional va provoca creativitatea participanților, copiii fiind îndrumați de către specialiștii Biroului Educație, Marketing și Comunicare din cadrul Muzeului Național al Bucovinei în realizarea unor bijuterii (cercei, ace de voal, nasturi etc.), inspirate după modele vizualizate în Sala Tezaur.

Proiectul se va desfășura la Muzeul de Istorie, sala Tezaur și Sala Realitate Virtuală, în perioada 25-29 octombrie 2021. Atelierul se va desfăşura în intervalul orar 10:00 – 12:00.

Participanți: elevi ai claselor a III-a şi a IV-a din judeţul Suceava. Înscrierile participanților se fac până pe 20 octombrie 2021, în limita locurilor disponibile.

Se pot înscrie maximum 10 participanţi/zi.

Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii.

„Recomandăm participarea într-o singură zi, deoarece activitățile proiectului educațional se repetă zilnic. Taxa de participare: 3 lei/copil. Fişele de înscriere pot fi descărcate de pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie. După completare, fișele se vor trimite adresa: marketing@muzeulbucovinei.ro. Plata taxei de participare se va face la magazinul de prezentare al instituției, în ziua participării”, au explicat organizatorii proiectului educațional.

Copiii vor veni și vor pleca către și de la muzeu doar însoțiți de părinți/tutori/aparținători.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție de către participanți.

Copiii vor veni cu 5 minute mai devreme de ora începerii atelierului. Conform reglementărilor în vigoare, organizatorii sunt obligați să le ia copiilor temperatura la intrare, iar în cazul în care aceasta depășește 37,3 grade, nu le pot acorda accesul, dar îi așteaptă la o dată viitoare. Fiecare copil va avea masa sa de lucru și va dispune de materiale proprii. Deplasarea în interiorul muzeului se va face doar împreună cu specialiștii coordonatori din cadrul proiectului educațional. Pe perioada activităților, copiii vor respecta regulile de distanțare și cele sanitare impuse de legile în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul educațional „Micii bijutieri – atelier de bijuterii medievale”, organizat de Muzeul Național al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul educațional „Micii bijutieri – atelier de bijuterii medievale”, organizat de Muzeul Național al Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei