Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 90 (7702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

13 -15 mai 2021

Festivalul Judeţean de Poezie „Ion Cozmei”, ediţia a III-a, în format online

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Școlar Suceava, Biblioteca Bucovinei” I.G. Sbiera”, Societatea Scriitorilor Bucovineni, Primăria comunei Șerbăuți, organizează, în perioada 13 – 15 mi 2021, ediția a III-a a Festivalului Județean de Poezie „Ion Cozmei”.

După cum spun organizatorii, concursul își propune să aducă în atenția elevilor noțiuni despre viața și opera poetului Ion Cozmei și, totodată, să descopere, să sprijine și să promoveze noi și autentice talente în rândul tinerilor din învățământul gimnazial și liceal.

Anul acesta, din cauza pandemiei de Covid-19, această ediție va fi doar în format online. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate și nepremiate la alte concursuri literare, redactate cu diacritice, corect din punct de vedere gramatical, al ortografiei și al punctuației. La concurs pot participa elevi din clasele a VIII-a, cât și cei din clasele a IX-a până la a XII-a, din județul Suceava, care nu au debutat editorial și nu au câștigat Marele Premiu la edițiile anterioare ale festivalului.  Lucrările se trimit până la data de 10 mai 2021 pe adresa: ioanmanole2010@gmail.com.

 

Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci și maximum zece poezii

Poeziile vor fi însoțite de un Curriculum Vitae, care va conține numele și prenumele autorului, locul și data nașterii, clasa, instituția de învățământ, activitate literară (dacă este cazul), adresa completă, numărul de telefon și adresa electronică. „Subliniem că acest CV trebuie să conțină și <mottoul> cu care candidatul s-a înscris în concurs și va fi trimis, împreună cu lucrările, dar în format separat: deci un atașament cu poeziile pentru concurs, care vor purta același motto. Exemplu: Se trimit 10 poezii cu același motto, în dreapta sus, la fiecare dintre ele. În nici un caz 10 poezii și 10 <mottouri>! Și un atașament cu CV-ul”, explică organizatorii festivalului-concurs.

Juriul va aprecia doar lucrările care vor purta, în dreapta sus, un motto al autorului. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci și maximum zece poezii. Laureații vor fi anunțați până la data de 20 mai 2021. Juriul concursului va fi alcătuit din poeți și critici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Membrii juriului nu mai pot schimba, ulterior, ordinea rezultată în urma jurizării. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda următoarele premii:

Marele premiu „Ion Cozmei” – 1.500 de lei, Premiul I – 1.000 de lei, Premiul II - 800 de lei, Premiul III – 500 de lei. Mențiuni. Organizatorii transmit că vor fi acordate, în funcție de posibilități și deschidere, și premii ale unor reviste literare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Judeţean de Poezie „Ion Cozmei”, ediţia a III-a, în format online.
 Vizualizări articol: 1064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Judeţean de Poezie „Ion Cozmei”, ediţia a III-a, în format online0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei