Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 49 (7661)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

Bogdan Gheorghiu: Maestrul Ion Irimescu a pus sufletul moldav în forme fluente, într-un stil unic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, a transmis un mesaj la împlinirea a 118 ani de la nașterea maestrului Ion Irimescu, care a fost omagiat sâmbătă, 27 februarie, prin mai multe evenimente care au avut loc la Fălticeni.

Bogdan Gheorghiu a subliniat faptul că orașul său natal, municipiul Fălticeni, a dat lumii oameni care, prin creația lor, au devenit universali, iar sculptorul Ion Irimescu este unul dintre ei.

„Educat și format în acest oraș, la București și Paris, a pus sufletul moldav în forme fluente, într-un stil unic, iar energia sculpturilor sale este trăită astăzi de toți cei care trec pragul muzeului ce îi poartă numele”, a precizat ministrul Culturii. El a amintit că maestrul Ion Irimescu s-a născut la Fălticeni, artistul donând muzeului care îi poartă numele cea mai mare colecţie de autor din ţară, peste 300 sculpturi şi 1000 de desene, care reflectă marile teme „în jurul cărora se ţese universul sculpturii artistului: mitologia, maternitatea, muzica, omul ca model în univers”.

Bogdan Gheorghiu a amintit că la Fălticeni a avut loc și evenimentul „Irimescu 118”, organizat de Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Primăria Fălticeni. „Este important să ne omagiem valorile și să le acordăm atenția cuvenită. Este și mai important să transmitem urmașilor reperele noastre culturale și morale”, a mai transmis Bogdan Gheorghiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Gheorghiu: Maestrul Ion Irimescu a pus sufletul moldav în forme fluente, într-un stil unic.
 Vizualizări articol: 300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bogdan Gheorghiu: Maestrul Ion Irimescu a pus sufletul moldav în forme fluente, într-un stil unic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei