Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 ian 2020 - Anul XXV, nr. 11 (7316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La 23 de ani de la debut

Vernisaj cu 50 de creaţii marca BOA, la 50 de ani de viaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De Ziua Culturii Naţionale, în foaierul Muzeului de Istorie Suceava a avut loc vernisajul expoziţiei de caricatură „50”, care marchează 23 de ani de activitate ai artistului Ovidiu Ambrozie Bortă – BOA, dar şi împlinirea vârstei de 50 de ani.

Tocmai de aceea, expoziţia cuprinde 50 de lucrări de grafică satirică realizate în acuarelă pe carton, pe teme diverse - ecologie, război, diferenţe culturale, sociale, inclusiv portrete ale unor vedete internaţionale.

Printre sucevenii care au venit să admire creaţiile lui BOA s-au aflat şi caricaturiştii Viorel Corodescu, Constantin Papuc, George Licurici, pictorul Iulian Dziubinski şi umoristul Constantin Horbovanu, o parte dintre ei luând şi cuvântul, pentru a transmite frumoase impresii despre omul şi artistul BOA şi a sa operă.

De la manifestare nu avea cum lipsi Cristina, soţia care i-a fost alături în toate activităţile, încurajându-l şi sprijinindu-l în toţi cei 23 de ani de activitate, precum şi o parte a familiei.

Expoziţia găzduită de Muzeul de Istorie a fost vernisată în prezenţa directorului adjunct al Muzeului Bucovinei, Doina Creangă, dar şi a omului de cultură Ion Drăguşanul, datorită căruia primele sale creaţii umoristice au văzut lumina tiparului în 1997 în cotidianul „Bucovina”.

Pe lângă o rememorare a acelor vremuri, Ion Drăguşanul a făcut şi o frumoasă prezentare a evoluţiei artistice a lui Ovidiu Ambrozie Bortă, care şi-a încercat talentul în numeroase forme, de la caricaturi de presă, portrete, portrete-caricaturi, până la coperţi de carte şi picturi 3D, considerând că la ora actuală BOA este „cel mai bun portretist român”.

Tocmai din aceste considerente şi ca o încununare a activităţii sale artistice, pe 31 ianuarie, când se împlinesc 88 de ani de la înfiinţarea Societăţii Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina, Ovidiu Ambrozie Bortă – BOA va primi titlul de „Senior al Artelor Plastice Bucovinene”.

Lucrările rămân expuse la Muzeul de Istorie până pe 27 ianuarie 2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisaj cu 50 de creaţii marca BOA, la 50 de ani de viaţă.
 Vizualizări articol: 1509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vernisaj cu 50 de creaţii marca BOA, la 50 de ani de viaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei