Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 270 (7271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anul viitor

„Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama”, în turneu în oraşele din judeţ, în ţară şi în Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Povestea caldă a trei copii lăsaţi de părinţii plecaţi la muncă în Italia în grija bunicii şi care se întâlnesc miraculos cu un extraterestru care are puterea de a împlini dorinţe va fi jucată, începând de anul viitor, de Teatrul Municipal „Matei Vişniec” în toate oraşele din judeţul Suceava, dar şi în ţară şi în străinătate, după cum a declarat directorul teatrului, Carmen Veronica Steiciuc. 

Elisa, Manuela şi Adrian, Bunica, Lulu câinele, Kitty pisica şi Extraterestrul care vine de pe planeta unde nu există mame şi taţi se vor întâlni la teatru cu copii şi adulţi care visează să fie din nou o familie, cu mame care pregătesc masa pentru copiii de peste hotare în timp ce cu proprii lor copii legătura este păstrată doar la telefon şi în cele câteva săptămâni de vacanţă. Jucată până acum doar în municipiul Suceava şi în Iaşi, piesa „Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama” îşi va duce mesajul de speranţă şi încredere nu doar către miile de copii care, în lipsa mamei, îşi confecţionează singuri poveştile de „Noapte bună” şi care până acum au umplut sala la fiecare spectacol, ci şi la adulţii care trăiesc drama separării şi care cu muncă grea an de an mai pun câte o cărămidă la casele goale, ancorele lor de întoarcere acasă.

Prima piesă a lui Matei Vişniec jucată de tânăra trupă de teatru din Suceava este una participativă, la care publicul este invitat să interacţioneze direct cu personajele de pe scenă, o invitaţie onorată cu entuziasm, îndeosebi de copii. La reprezentaţia de duminică, spectatorii au fost de la 3 la 90 de ani şi s-au bucurat din plin de spectacolul de pe scenă, indiferent de vârstă. Extraterestrul prietenos care vine pe Pământ o dată la 1.000 de ani a fost adoptat fără rezerve, ca parte firească a lumii copilăriei, dar şi drept garant al miracolului. El este cel care o poate duce pe Manuela pentru un minut în braţele mamei, el îi poate aduce pe părinţi acasă şi tot el este cel care ajută ca drama despărţirii să fie închisă cândva într-un bulgăre de timp.

La schimb, primeşte un nume pământesc şi o pijama cu dungi, de la Adrian.

Decorul minimalist, rezumat la câteva cutii de cadouri şi fotolii viu colorate în casa bunicii, este completat foarte bine de muzică şi lumini în conturarea cadrului pentru poveste, care chiar dacă are o temă dramatică, este plină de speranţă şi cu final optimist.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Ioan Brancu, scenografia - Ana Maria Condruz, coregrafia - Andreea Duţă, muzica - Cári Tibor, light design - Lucian Moga, video design - Andrei Cozlac.

Din distribuţie fac parte toţi actorii Teatrului „Matei Vişniec”: Cristina Florea, Horia Andrei Butnaru, Adrian, Clara Popadiuc, Răzvan Bănuţ l, Alexandru Marin, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Cosmin Panaite, Cătălin Ştefan Mîndru şi Bogdan Amurăriţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama”, în turneu în oraşele din judeţ, în ţară şi în Italia.
 Vizualizări articol: 2081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama”, în turneu în oraşele din judeţ, în ţară şi în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei