Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 115 (7116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie temporară

Obiecte din os şi corn, preistorice şi medievale, la Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei organizează la Cetatea de Scaun a Sucevei, în incinta Casei Custodelui, în perioada 21 mai – 30 iunie, expoziţia temporară „Obiecte din os şi corn, preistorice şi medievale”, din colecţia Muzeului Bucovinei. Obiectele din os şi corn expuse provin atât de pe cuprinsul municipiului Suceava, cât şi din localităţile limitrofe, demonstrând astfel, utilizarea acestora în medii diferite. Cei care trec pragul acestei expoziţii vor descoperiri o lume diferită, îndepărtată în timp. Osul şi cornul au constituit, încă din cele mai vechi timpuri, materii prime pentru confecţionarea armelor pentru vânătoare, a uneltelor pentru activităţile agricole, a obiectelor de uz casnic, a podoabelor şi a accesoriilor vestimentare, interesul pentru prelucrarea materialului osos datorându-se uşurinţei de intervenţie asupra sa, cât şi a durabilităţii rezultate din elasticitate. Prin organizarea acestei expoziţii temporare, spun organizatorii, cu piese osteologice aflate în colecţia Muzeului Bucovinei, „ne propunem să punem în evidenţă complexitatea patrimoniului local, dar şi importanţa acestuia în viaţa socială”. Ca o completare la organizarea acestei expoziţii, Muzeul Bucovinei vine şi cu proiectul educaţional „Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!”, aflat în desfăşurare în cadrul Serviciului Cetatea de Scaun. „Acest proiect îşi propune stimularea lecturii în rândul tinerei generaţii, prin abordarea unor teme şi subiecte legate de istoria locală, iar piesele expuse pot fi astfel folosite drept material didactic. În acest mod, putem mai uşor corela informaţia istorică cu piesele care provin din epoci istorice îndepărtate”, spun reprezentanţii Muzeului Bucovinei. Pentru participarea la proiectul „Să descoperim istoria împreună!” este nevoie de o programare, în prealabil, la numerele de telefon 0784 275 644 sau 0230 – 216 439.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiecte din os şi corn, preistorice şi medievale, la Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obiecte din os şi corn, preistorice şi medievale, la Cetatea de Scaun a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei