Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 87 (7088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pictură

Vernisajul expoziţiei „Portal către amintiri...”, semnată de artistul dornean David Croitor, la Casa de Cultură "Platon Pardău"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Salonul Alb al Casei de Cultură "Platon Pardău" Vatra Dornei va avea loc miercuri, 17 aprilie, de la ora 17.00, vernisajul expoziţiei de pictură "Portal către amintiri...", semnată de artistul dornean David Croitor. Vernisajul va fi prezentat de criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc, cea care s-a ocupat şi de publicarea albumului "Portal către amintiri", care va fi lansat cu această ocazie. Artistul David Croitor a declarat: "Pictez pentru că simt nevoia de a mă exprima. Mă exprim mai bine în culoare decât în cuvânt. Prin culoare strig, prin culoare mă bucur, prin culoare plâng, prin culoare visez. Pentru mine culoarea reprezintă un act de curaj, curajul de a spune public, fără inhibiţii, ceea ce simt. Prin culoare mă apropii de oameni ca să-i pot iubi şi tot prin culoare simt nevoia de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru darul Său. Da, culoarea, pictura în general, este felul meu de a-I spune lui Dumnezeu, Te iubesc!
Merită. Pentru îmbrăţişarea Lui de Lumină...". Criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc a spus, anul trecut, la vernisajul expoziție „Stări”: „Culorile artistului David Croitor sunt fluide, emană candoare, căldură, transfigurează lumina într-un mod cu totul aparte, ceea ce-i defineşte stilul, care l-a consacrat deja. Cu toate că tratează subiecte comune pentru marea majoritate dintre artişti, nu neapărat subiectul în sine este important, ci maniera cu care acesta îl tratează pe pânză. David Croitor este un generator de amintiri. Stârneşte în noi amintiri, cu preponderenţă din copilărie”. Iubitorii de artă sunt așteptați miercuri, la Salonul Alb al Casei de Cultură "Platon Pardău" Vatra Dornei, pentru a „descifra” poveștile artistului David Croitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziţiei „Portal către amintiri...”, semnată de artistul dornean David Croitor, la Casa de Cultură "Platon Pardău".
 Vizualizări articol: 1624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vernisajul expoziţiei „Portal către amintiri...”, semnată de artistul dornean David Croitor, la Casa de Cultură "Platon Pardău"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei