Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 78 (7079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

3-12 aprilie

Expoziţia de pictură a artistei Ioana Holca, în vârstă de 10 ani, la Galeria Bibliotecii Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artista Ioana Holca, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, va expune, în perioada 3-12 aprilie, peste 35 de picturi, acrylic pe pânză, abordând tehnici, compoziţii şi idei complexe, la Galeria Bibliotecii Bucovinei (Corp A, etaj 1). Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 3 aprilie, de la ora 11:00. Tânăra artistă a fost descoperită şi formată încă de la vârsta de 5 ani în cadrul mişcării artistice Academia Liberă de Artă Paula Şalar.

Artistul plastic prof. Paula Şalar a prezent-o pe Ioana Holca ca fiind „binecuvântată cu mari daruri sufleteşti şi artistice, cu o receptivitate, inteligenţă, capacitate de a iubi tot şi toate, ce depăşesc cu mult nivelul de manifestare al generaţiei pe care o reprezintă, Ioana exprimă şi se exprimă în desenul şi pictura sa într-un mod uluitor”.  Compoziţiile sale, mai spune profesoara Ioanei Holca, „se construiesc cu jovialitatea, seninătatea copilului luminos, creativ şi plin de energie curată, surprinzând adesea prin profunzimi şi corelaţii de o maturitate ce vădeşte lucrarea aleasă ce se făptuieşte în sufletului său. De multe ori, desenând, pictând sau pur şi simplu exprimând în cuvinte ceea ce vede, ochii ei capătă luciri adânci, parcă atingând cu degeţelul imaginaţiei şi înţelegerii sale, izvoare limpezi de înţelepciune, ce nu sunt accesibile oricui. Apoi se înalţă cu libertatea îndrăzneaţă a copilăriei sale, către lumi fantastice, populate cu personaje şi elemente inedite, cărora le dă viaţă şi expresivitate artistică de netăgăduit. Face totul cu naturaleţe, firesc, întru bucurie, căci Harul îi deschide căi de creaţie mereu noi şi aparte. Totul o inspiră, pentru că spiritul ei este treaz, viu şi mereu lucrător. Pictează, desenează, aşa cum respiră, căci trăieşte intens şi adevărat tot ce creează”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de pictură a artistei Ioana Holca, în vârstă de 10 ani, la Galeria Bibliotecii Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţia de pictură a artistei Ioana Holca, în vârstă de 10 ani, la Galeria Bibliotecii Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei