Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 16 (7017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment caritabil

Momente emoţionante la expoziţia de grafică digitală „Îngeri pentru înger”, la Biblioteca Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Galeria Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” – Corpul A, etajul I, a avut loc vineri, 18 ianuarie, de la ora 17:00, Expoziţia caritabilă de grafică digitală în sistem dual view „Îngeri pentru înger”, semnată de Diana Dimitriu, eveniment cu o încărcătură emoţională puternică.

Gazda evenimentului, Gabriel Cărăbuş, directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, a apreciat încă de la început iniţiativa unui tânăr artist sucevean, eleva Diana Dimitriu, de a organiza o expoziţie caritabilă, de a dona 16 lucrări într-un scop umanitar, de a aduce un strop de bucurie în familia Larisei Mihaela Airinei, fetiţa jandarmeriţei ucise pe o trecere de pietoni.

„<Îngeri pentru înger> semnifică un eveniment apropiat sufletului. Mă bucur că o tânără a avut o astfel de iniţiativă. Pentru Larisa, fetiţa bolnavă, contează şi cel mai mic aport. Prin arta sa deosebită şi unică, Diana Dimitriu poate să sprijine acea fetiţă care are nevoie în continuare de ajutor. Şi noi, colegii de la Bibliotecă, ne-am ales un tablou şi, în acest fel, o ajutăm pe Larisa să lupte în continuare”, a spus Gabriel Cărăbuş.

 

„Compoziţii cu mesaje cheie, care se pliază foarte bine pe cazul Larisei”

Expoziţia Dianei Dimitriu, care cuprinde 16 tablouri, a fost prezentată de criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Suceava. „Diana Dimitriu m-a surprins în mod plăcut cu această donaţie, cu tablourile ei scoase la vânzare, la preţuri acceptabile, de la 200 la 500 de lei. Toţi banii vor fi donaţi pentru Larisa. Lucrările sun realizate în sistem dual view. Ele pot fi vizualizate şi noaptea, cam opt ore ele luminează, ceea ce dă un impact cu totul deosebit. Toate compoziţiile sale au mesaje cheie, care se pliază foarte bine pe cazul Larisei”, a spus criticul de artă.

Profesorul Dianei Dimitriu, artistul plastic Cătălin Alexandru Chifan, a preluat ideea elevei sale şi a donat şi el cinci lucrări în scop caritabil, pentru Larisa. Banii care se vor aduna din vânzarea tablourilor vor fi depuşi într-un cont pentru Larisa Mihaela Airinei, care a rămas fără mamă, maiorul de jandarmi Irina Airinei, moartă la doar 40 de ani, după ce a fost spulberată de o maşină în timp ce traversau amândouă strada regulamentar.

Irina Airinei a murit la câteva minute după impact, iar Larisa a suferit traumatisme multiple, cele mai grave leziuni fiind cele de la cap. Copilul are nevoie de servicii medicale de lungă durată, într-o clinică specializată din străinătate. Deplasarea în străinătate presupune şi costuri mari. Înconjurată la vernisaj de familie, de câţiva prieteni, tânăra artistă Diana Dimitriu ne-a spus că a realizat tablourile pentru evenimentul caritabil dedicat Larisei cu mult drag şi îşi doreşte, din tot sufletul, să fie o bucurie şi pentru cei care le privesc la vernisaj, şi pentru cei care le cumpără şi le vor avea în permanenţă în casele lor. Lucrările pot fi admirate în continuare la Biblioteca Bucovinei şi achiziţionate în următoarele săptămâni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Momente emoţionante la expoziţia de grafică digitală „Îngeri pentru înger”, la Biblioteca Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Momente emoţionante la expoziţia de grafică digitală „Îngeri pentru înger”, la Biblioteca Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei