Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 260 (6970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Genialitate

Sală plină şi aplauze îndelungi pentru actorii Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Actori cu genialitate au jucat marţi seară, 13 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, într-un spectacol de excepţie, o comedie spumoasă, „Dineu cu proşti”, de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru. Doar atât am putut să cuprind în cuvinte. Genialitate. Aceasta este însuşirea care-i caracterizează cel mai bine pe Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, care, alături de colegii din piesa „Dineu cu proşti”, au ridicat publicul în picioare şi au fost aplaudaţi minute în şir.

Pierre - Ion Caramitru, Christine - Costina Ciuciulică, Archambaud - Alexandru Georgescu, Francois - Horaţiu Mălăele, Leblanc - Dorin Andone, Marlene - Aylin Cadar, Cheval - Alexandru Bindea au oferit sucevenilor o seară de neuitat. Aşteptat cu multă nerăbdare de suceveni, dovadă şi numărul mare de bilete vândute, atât la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, cât şi online, spectacolul „Dineu cu proşti” s-a dovedit a fi o piesă de teatru pe care cu greu o cataloghezi ca fiind comedie, farsă, lecţie de înţelepciune. Înşiruirea de replici, când blânde, când tăioase, când pline de cruzime, care au produs hohote de râs, îngemănate cu mimica, cu expresivitatea şi mişcarea scenică a personajelor, aparent simple, dar care evoluează în momente critice, a făcut din spectacol o adevărată lecţie de viaţă.

 

Lecţia... prostului

Ideea sadică a unui intelectual, editorul francez Pierre, interpretat de actorul Ion Caramitru, de a-şi alege cu mare atenţie „un prost”, un conţopist pasionat de machete din chibrituri, pe nume Francois, pe care să-l invite la un dineu unde să-şi bată joc de el, împreună cu amicii, vine ca un bumerang împotriva sa. Prostul este cel care îi va dă o lecţie importantă arogantului intelectual, spre finalul piesei.

Într-o singură seară, Pierre face o criză de sciatică, este părăsit de soţia care mai face şi un accident rutier, dar şi de amantă. Mai mult, îi vine şi fiscul pe cap, când avea cel mai puţin nevoie de complicaţii.

Horaţiu Mălăele l-a interpretat genial pe Francois şi a făcut un mare erou din personajul său. Fie că a improvizat, fie că a repetat replicile, dându-le un accent aparte, Mălăele a „îmbrăcat” personajul său cu multă candoare. Alături de Mălăele, actorul Ion Caramitru, în vârstă de 76 de ani (care a semnat şi regia spectacolului, scenografia: Florinela Popescu Farcasanu), a dovedit multă prospeţime şi vigoare, intrând perfect în rolul de intelectual arţăgos, care face cu greu faţă decăderii sale existenţiale.

 

Aprecierea publicului

O secvenţă plină de umor face în spectacol şi Aylin Cadar, în rolul amantei pasionale - Marlene, nimfomană, după descrierea lui Pierre, care intră în scenă în stare de ebrietate. Alexandru Bindea joacă rolul unui inspector de la fisc, Cheval, care este „de temut” până în momentul în care află, în prezenţa lui Pierre şi a lui Francois, că soţia lui îl înşală cu o persoană pe care el tocmai o controlase în acea zi. Şi pentru ca spectacolul să fie unul de succes, nu mai puţin importante au fost rolurile interpretate de actorii Dorin Andone - Leblanc, prietenul intelectualului Pierre, care a rămas fără nevastă, aceasta fiindu-i suflată tocmai de editorul parizian, dar şi de Alexandru Georgescu (Archambaud), doctorul chemat să-l trateze de oase pe Pierre. Cristina Ciuciulică, în rolul de nevastă a lui Pierre - Christine, are o apariţie discretă, chiar la începutul spectacolului. Francois (Horaţiu Mălăele) este cel care o confundă pe Christine cu amanta lui Pierre, cu Marlene, şi o dă afară din propria casă... spre disperarea lui Pierre, atunci când îşi dă seama ce a făcut „prostul”.

După aproape două ore de bună dispoziţie, publicul s-a ridicat în picioare şi a aplaudat minute în şir evoluţia marilor actori. Aceştia au ieşit de pe scenă, apoi au revenit de mai multe ori pentru a-şi culege laurii, aplauzele şi uralele de final. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sală plină şi aplauze îndelungi pentru actorii Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sală plină şi aplauze îndelungi pentru actorii Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei