Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 252 (6962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Lucrările pictoriţei Mariea Lungu, pe simezele Muzeului „Mihai Băcescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O expoziţie de pictură deosebită, sensibilă şi provocatoare, aparţinând pictoriţei Mariea Lungu, poate fi admirată până pe 1 decembrie pe simezele Muzeului Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni. Vernisajul a avut loc în prezenţa unui public select, cunoscător al fenomenului artistic, a invitaţilor şi a reprezentanţilor mediului creator al imaginii cu ajutorul pensulei – pictori fălticeneni şi suceveni, în seara zilei de joi, 1 noiembrie 2018.

În deschiderea frumosului şi captivantului eveniment dedicat celor care au dorit să o cunoască în altă ipostază, cea de artist plastic, pe farmacista pensionară Mariea Lungu, au vorbit, cu motivaţii şi justificări despre valoarea lucrărilor expuse, cât şi despre cromatică, compoziţie, temele abordate, inspectorul şcolar pentru arte prof. Loredana Mihaela Ceică, cea cu care în urmă cu doi ani, odată cu pensionarea, Mariea a pornit pe drumul artei plastice, şi criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava.

 

Bucuria de a picta, un vis împlinit 

Pentru a avea certitudinea că este plăcut şi apreciat de public, un artist trebuie să facă expoziţii. Anul acesta este pentru a doua oară când fălticenenii se întâlnesc cu lucrările Mariei Lungu şi, aşa cum a precizat prof. Loredana Ceică, pentru artist este important că are curajul de a expune şi îşi întăreşte acea certitudine că publicul o apreciază, o încurajează.

De la lună la lună se vede un progres al artistei din Fălticeni, acesta fiind datorat şi prof. Dumitru Rusu, de la Şcoala Populară de Arte, alături de care Mariea Lungu va reuşi  să ajungă cu portretul la cea mai înaltă calitate, după cum a precizat prof. Loredana Ceică.

 

Natura, un punct de plecare spre portretul cu accesorii şi simboluri

Cea care i-a făcut un portret profesional şi meticulos artistei şi a scos în evidenţă puterea de creaţie şi compoziţie a Mariei, dar şi libertatea în a-şi exprima gândurile şi ideile, a fost criticul de artă Delia Leizeriuc.

„Sensibilitatea artistei reprezintă un instrument de o importanţă deosebită care generează şi pătrunderea într-o anumită nişă constructivă.  Doamna Lungu ne prezintă sincer şi dezinvolt ceea ce caută în adâncul sufletului ei, comori ascunse, amintiri, vise abandonate pe care până atunci nu le-a dezvăluit, dar prin realizarea acestor creaţii reuşeşte să-şi ascută simţurile, să evolueze, să reflecteze şi să se bucure din ce în ce mai mult de viaţă. Este într-un plin proces de căutare, de cercetare, de analiză de dezvoltare în domeniul picturii. Încet, cu paşi mărunţi şi siguri va ajunge la o cotă destul de înaltă”, consideră Delia Leizeriuc.

 

Fiecare tablou este o poveste

 „Astăzi mai dau o filă din cartea vieţii mele. De la politicile medicamentului la pictură este o diferenţă foarte mare. Nici o trăire, nici un sentiment nu este mai presus, mai înălţător decât iubirea, iubirea de oameni, de natură, de tot ceea ce este viaţă. Fiecare tablou este o poveste plină de lumină, de culoare, de armonie, de iubire, intense trăiri, este o poveste unică în felul ei. Povestea este născută din mirajul culorilor şi este o adevărată terapie pentru suflet dacă iubeşti frumosul, îl cauţi, îl exprimi, îl interpretezi, urmându-ţi chemarea. Dacă priveşti un tablou ai impresia că poate vorbi precum sunetul muzicii şi în fiecare lucrare veţi descoperi o părticică din sufletul meu. Doresc să mai lase Dumnezeu o frunză, un fir de nisip, un anotimp, un an, un timp pentru a duce la capăt ceea ce am început”, ne-a spus cu emoţie şi lacrimi în ochi Mariea Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările pictoriţei Mariea Lungu, pe simezele Muzeului „Mihai Băcescu”.
 Vizualizări articol: 1303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lucrările pictoriţei Mariea Lungu, pe simezele Muzeului „Mihai Băcescu”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei