Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 137 (6847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Biblioteca Bucovinei

Vernisajul expoziției „In memoriam Elena Greculesi” și lansarea albumului de artă „Elena Greculesi (1928 - 2016) - pictură și grafică”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, în Sala de Artă „Elena Greculesi”, va avea loc astăzi, vineri, 22 iunie, de la ora 17.00, vernisajul expoziției „In memoriam Elena Greculesi” și lansarea albumului de artă „Elena Greculesi (1928 - 2016) - pictură și grafică”. Vor fi expuse lucrări ale artistei Elena Greculesi și Lucia Pușcașu, artist plastic, autoarea albumului de artă „Elena Greculesi (1928 - 2016) - pictură și grafică” și inițiatoarea  proiectului. Prezintă Doina Cernica, scriitoare și publicistă, și Marian Constantin, doctor în istoria artelor. Proiectul este inițiat de Asociația Artă și Umanitate Suceava și este sprijinit de Consiliul Județean Suceava, Primăria și Consiliul Local Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Asociația Artă și Umanitate Suceava, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Fundația Bizantin Artă Kunst, Assist Software, Familia Adriana și Doru Câmpan.

 

Elena Greculesi a donat 15 tablouri din creația sa Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera”

Artista Elena Greculesi (1928 – 2016), originară din Bucovina, „vibrează cu gândul și cu inima, în tot ce a imaginat, a scris sau a creat, pentru acest spațiu legendar – vatră creștină, eroică, folclorică și artistică, subiect inepuizabil în creația sa cum ea însăși, cu evlavie și emoție, declară: Bucovină cu miez mirific, substanță dătătoare de viață și har în ceea ce fac”. Artistul plastic Lucia Pușcașu a considerat că ”este o datorie a mea (a urmașilor din arta plastică românească) să-i păstrăm memoria și să-i facem cunoscută opera prin tipărirea acestui acestui album de artist. Albumul conține reproduceri după lucrările artistei care se află în colecțiile muzeelor din țară (Muzeul Județean Botoșani, Muzeul de Artă Bacău, Muzeul de Artă Piatra Neamț, Muzeul de Artă Roman, Muzeul de Artă Satu Mare, Muzeul Bucovinei, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul de Artă Brașov și în colecții particulare din România și din străinătate”. Cu o mare generozitate, artista Elena Greculesi a donat 15 tablouri din creația sa (toate transpuse în material finit prin tehnica ulei pe pânză), Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava. Lucrările se află în Sala „Elena Greculesi”. „Aceste creații de mare valoare artistică au fost pictate aproximativ 23 de ani și au fost concepute pentru Suceava”, a mai spus Lucia Pușcașu, completând că pictorița Elena Greculesi "s-a împlinit profesional și spiritual într-o muncă de creație neîntreruptă, de aproximativ șase decenii și se înscrie printre artiștii marcanți ai țării noastre, firește alături de alte mari nume ale artei plastice bucovinene, ca Epaminonda Bucevschi, George Lovendal, Ion Irimescu, Ilie Boca, Dimitrie Loghin, Constantin Flondor, Marin Gherasim, Ion Grigore, Mircea Hrișcă, Costin Neamțu, Liviu Suhar, Paul Gherasim ș.a.".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziției „In memoriam Elena Greculesi” și lansarea albumului de artă „Elena Greculesi (1928 - 2016) - pictură și grafică”.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vernisajul expoziției „In memoriam Elena Greculesi” și lansarea albumului de artă „Elena Greculesi (1928 - 2016) - pictură și grafică”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei