Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 109 (6819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

„Tu eşti primăvara mea”

Un spectacol-omagiu adus muzicii româneşti, pe scena suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava a avut loc luni, 14 mai, un spectacol-omagiu adus muzicii româneşti, intitulat „Tu eşti primăvara mea”, oferit cu drag publicului sucevean de artiștii Paul Surugiu - Fuego, Stela Enache și Marina Florea. Spectatorii suceveni au apreciat concertul gândit de Paul Surugiu – Fuego, care a dorit să aducă un tribut muzicii românești, artiștilor și compozitorilor români, unii dintre ei trecuți în veșnicie, prezentând pe scenă, cu sensibilitate, cu decență, într-un decor bine ales... de primăvară, original, cu multe lumini și efecte speciale, cele mai îndrăgite refrene și cântece de muzică ușoară românească, șlagăre din anii 70, 80, dar nu numai. Artistul, însoțit de pianistul și compozitorul Vicenţiu Perniu, a invitat în acest turneu - „Tu eşti primăvara mea” și două îndrăgite interprete de muzică ușoară, Stela Enache și Marina Florea, împreună amintindu-ne tuturor de mari compozitori și interpreți ai muzicii românești: Marcel Dragomir, Temistocle Popa, Dan Spătaru, Aurelian Andreescu, Mihaela Runceanu, Jolt Kerestely, Marius Țeicu, George Grigoriu, Florin Bogardo, Dumitru Lupu etc. Piese compuse sau interpretate de acești mari artiști români au fost interpretate cu multă sensibilitate de Fuego, Stela Enache și Marina Florea. La unele piese, Marina Florea și Stela Enache au asigurat partea de backing vocals, vocea principală, inconfundabilă, fiind cea a lui Fuego, foarte iubit de sucevence, care i-au oferit cadouri și buchete superbe de flori, în special trandafiri.

 

„Nu e un simplu concert, e fix o radiografie a unor opere și un soi de <mă-nclin>în fața unor mari artiști”

Artista Stela Enache (68 ani) a atins vârful popularității în anii ‘80, când melodiile cântate de ea s-au regăsit pe coloanele sonore ale peliculelor cinematografice "Declarație de dragoste", "Liceenii" și "Extemporal la dirigenție" (amintim "Ani de liceu", una dintre cele mai ascultate melodii românești dintotdeauna), iar Marina Florea (55 ani), artistă ce s-a lansat la veteranul Festival de muzică ușoară de la Mamaia (cu piesa "Marea mea iubire, marea"), de asemenea, are melodii în lung metraje de referință pentru cinematografia românească: "Omulețul", "În fiecare zi mi-e dor de tine", "Un studio caută o vedetă" sau "Atac în bibliotecă”. Cele două  „superinvitate”, după cum le-a numit Fuego, două stele ale muzicii ușoare românești, două dive de ieri până azi, Stela Enache şi Marina Florea au interpretat, separat, dar și împreună, nenumărate hituri în aplauzele sucevenilor. Fuego a spus publicului sucevean că a dorit ca prin acest concert să aducă un omagiu muzicii româneşti, să facă o reverenţă, după atâţia ani, şi să arate publicului său „ce-a fost, ce este şi ce-ar putea fi România dacă nu şi-ar uita muzica şi idolii”. „Tu ești primăvara mea” este un vis împlinit al artistului, un proiect în care „a așezat” pasiune, dăruire, apreciere pentru oameni foarte talentați. „Nu e un simplu concert, e fix o radiografie a unor opere și un soi de mă-nclin în fața unor mari artiști. Îi rememorăm pe toți cei ce fac arta asta cu sufletul și nu cred că muzica este un fel de câștig sau o afacere profitabilă. Asta pentru că muzica ușoară românească trebuie să fie la rampă, trebuie să meargă mai departe, cu melodicitatea ei”, este de părere Fuego.

 

Remember

Publicul a reascultat cu plăcere refrene sau piese cunoscute precum: „Nu știu cine ești”, „Mă-ntorc la tine mare albastră”, „Ani de liceu”, „Marea mea, iubirea mea”, „Declarație de dragoste”, „Sărut femeie mâna ta”, „Copacul” „Ani de liceu”, „Diminețile mele”, „Stele perechi”, „Tu eşti primăvara mea” etc. Pe scenă a fost montat și un ecran pe care se derulau imagini cu artiștii amintiți, imagini de arhivă și au fost prezentate fragmente muzicale nemuritoare, completate de vocile artiștilor prezenți pe scenă. Moderatorul „din umbră„ al întregului spectacol a fost Octavian Ursulescu, care cu vocea sa inconfundabilă a dat mult farmec spectacolului. Cei trei mari artiști ai muzicii ușoare românești s-au prezentat în fața sucevenilor în mai multe ținute elegante, bine alese, Fuego fiind recunoscut pentru creațiile semnate de Doina Levintza. La final, fiecare dintre cei trei artiști a mulțumit publicului pentru prezență. Nu au lipsit aplauzele spectatorilor în picioare, aplauze binemeritate pentru cele aproape două ore și jumătate de muzică de calitate, oferite de Paul Surugiu - Fuego, Stela Enache și Marina Florea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un spectacol-omagiu adus muzicii româneşti, pe scena suceveană.
 Vizualizări articol: 1238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un spectacol-omagiu adus muzicii româneşti, pe scena suceveană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei