Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 101 (6811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Teatru

Premiera spectacolului „Proştii sub clar de lună”, sâmbătă, pe scena Teatrului „Matei Vişniec”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

„Proştii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia Ancăi Bradu, este noul  spectacol produs de Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, a cărui premieră va avea loc sâmbătă, 12 mai, de ora 19:00.

Evenimentul deschide oficial Zilele Teatrului „Matei Vişniec”, ediţia 2018, care se vor desfăşura în perioada 12-20 mai.

Pentru spectacolul de sâmbătă, biletele au fost puse deja în vânzare la casieria teatrului şi costă 25 de lei. 

„Proştii sub clar de lună” este construit pe povestea pseudo-tragică a  „proştilor" amorezi Gogu - Clementina, respectiv Emilian – Ortansa. Intriga se desfăşoară într-un ritm dramatic alert şi constă în desfacerea a două cupluri construite parcă în oglindă: „şmecherul" Gogu o părăseşte pe „cinstita" Clementina, „femeia plângăreaţă”, iar, pe de altă parte, „femeia satanică" Ortansa îl părăseşte la rându-i pe „onestul şi incoruptibilul” controlor financiar Emilian. 

În cadrul unei conferinţe de presă, regizorul Anca Bradu a vorbit cu entuziasm despre spectacolul pe care îl montează la Teatrul Municipal Suceava, arătând că este pentru prima dată când abordează un text de Teodor Mazilu, fiind surprinsă de actualitatea temelor propuse de dramaturgul român, cu toate că piesa a fost scrisă la începutul anilor '60.

"Spectacolul <Proştii sub clar de lună> îşi propune un exerciţiu de recunoaştere şi eliberare prin râs a ceea ce ne şochează zi de zi, atât pe scena politică românească, dar mai ales pe stradă ori în jurnalele de ştiri, ce trezesc atâtea întrebări despre viaţă şi absurdul ei”, a arătat Anca Bradu.

Aceasta a mai adăugat că „Proştii sub clar de lună” epiesa de debut a lui Teodor Mazilu, instalându-se de la început în conştiinţa teatrului românesc ca o capodoperă. Un debut absolut fulminant tocmai datorită preciziei cu care descompune mecanismul ticăloşiei, al escrocheriei.

„Eu insist, şi actorii ştiu asta, pe latura comică. Dacă noi doar denunţăm lucrurile aşa cum ele sunt evidente, am putea deveni antipatici, dar dacă devenim simpatici şi publicul râde, cred că se pune în acţiune spectacolul nostru”, a mai arătat regizorul.

Aceasta a mai precizat că a supralicitat latura cabaretistică a spectacolului, astfel că spectatorii vor putea urmări secvenţe de muzică live, cvartet, dans şi situaţii coregrafice interesante.

Două luni şi jumătate au durat pregătirile pentru noul proiect propus de Teatrul „Matei Vişniec”, ambiţia regizorului fiind aceea ca acest spectacol să se înscrie în repertoriul curent al teatrului sucevean, dar şi în galeria succeselor de marcă pe care Teatrul Municipal le-a construit.

Anca Bradu este o reputată regizoare de teatru din România. Este conferenţiar universitar dr. la Universitatea Naţională de Teatru şi de Artă Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti, Facultatea de Teatru. Sucevenii au văzut în anii trecuţi spectacole semnate de Anca Bradu – "De ce Hecuba?", producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, şi "Cabaretul Dada", producţie a Teatrului „Regina Maria” Oradea, ambele jucate la Suceava în cadrul Zilelor Teatrului "Matei Vişniec".

 

"Consider acest spectacol o mare provocare pentru spectatori”

Distribuţia spectacolului este formată din Clara Popadiuc (Ortansa), Delu Lucaci (Clementina), Răzvan Bănuţ (Emilian), Cătălin Ştefan Mîndru (Gogu), Diana Lazăr (Vasilica),Bogdan Amurăriţei (mama Ortansei), Constantin Tache Florescu (tatăl Ortansei).

Actor colaborator în spectacolul „Proştii sub clar de lună”,Constantin Tache Florescu este un cunoscut actor, subtil şi talentat, cu o foarte bună comunicare cu tinerii. Aabsolvit Academia de Teatru si Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Olga Tudorache şi Adrian Pintea. După roluri de mare succes în teatru şi cinematografie, Constantin Tache Florescu a devenit la rândul său profesor de actorie, pregătind generaţii de studenţi la Universitatea Hyperion.

"Consider acest spectacol o mare provocare pentru spectatori. E un spectacol care îşi doreşte ca prin text, abordare şi idee regizorală să tulbure puţin comoditatea spectatorului şi să-i pună nişte întrebări existenţiale. Una dintre ele ar fi <Cum naiba am ajuns noi în starea în care suntem?>", a arătat actorul Constantin Tache Florescu.

Acesta a vorbit despre inversarea valorilor în vremurile comuniste, stare care s-a perpetuat, astfel că şi în prezent escrocul este atât de admirat şi de preţuit în societate „încât nu ştiu ce eveniment cosmic, atomic”, ar putea reaşeza ordinea valorilor.

Echipa de producţie este completată de Maria Miu (scenografie), Diana Mihaela Sav (asistent de scenografie), Mălina Andrei (coregrafie), Ovidiu Iloc (compoziţie muzicală), Lucian Moga (light design), Vili Duţu (regie tehnică).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiera spectacolului „Proştii sub clar de lună”, sâmbătă, pe scena Teatrului „Matei Vişniec”.
 Vizualizări articol: 1413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Premiera spectacolului „Proştii sub clar de lună”, sâmbătă, pe scena Teatrului „Matei Vişniec”3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei