Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 35 (6745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Dublă lansare de carte, joi, la Colegiul "Dragoș Vodă" din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dublă lansare de carte joi, 15 februarie, la ora 15.00, în Sala de Festivități a Colegiului "Dragoș Vodă" din Câmpulung Moldovenesc. Profesorul Filon Lucău va lansa sub semnătura sa și a Elenei Andruhovici un album de artă care conține picturi pe sticlă din creația ultimilor 10 ani a pictorului câmpulungean. Realizare de o calitate deosebită, albumul conține icoane, scene biblice, scene prezentând tradiții bucovinene, precum și flori, scenele religioase fiind explicate de autor celor care nu au luat contact cu întâmplările biblice. Inspirat de icoanele tradiționale și de picturile murale ale mănăstirilor din Bucovina, pictorul și profesorul Filon Lucău din Câmpulung Moldovenesc este cunoscut iubitorilor picturii pe sticlă, pentru realizările sale de excepție. Scene biblice realizate în compoziții deosebite și icoanele semnate de autor, precum și imaginile care surprind obiceiurile, tradițiile și ritualurile bucovinene de demult și din vremurile de astăzi i-au încântat de-a lungul timpului pe cei care apreciază finețea creațiilor artistului. Lucrările sale atât de pline de sensibilitate au putut fi admirate ani la rând în expoziţii organizate peste tot în ţară, la Bucureşti, Sibiu, Cluj, Iaşi, Suceava, dar şi peste hotare, în Olanda, Belgia, Franţa, Elveţia. Multe dintre lucrările sale pe sticlă, reprezentând scene religioase sau din viaţa satului bucovinean, se află astăzi în colecţii particulare din mai multe ţări europene.

În cadrul aceluiași eveniment va avea loc lansarea cărții ”Cum poți să uiți?”, a Elenei Andruhovici, o carte ce conține file din drama Bucovinei la începutul anilor 40. Cartea este lansată în această perioadă, în care se comemorează 77 de ani de la masacrele comise asupra populației românești, la 6 spre 7 februarie 1941 în Lunca Prutului și la începutul lunii aprilie a aceluiași an, la Fântâna Albă. Volumul conține mărturii ale evenimentelor petrecute în acele clipe dramatice, precum și poveștile tragice ale bucovinenilor deportați în acei ani în Siberia. La evenimentul de joi vor participa oameni de cultură și personalității ale artei contemporane, precum și iubitori ai artei plastice și literaturii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dublă lansare de carte, joi, la Colegiul "Dragoș Vodă" din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dublă lansare de carte, joi, la Colegiul "Dragoș Vodă" din Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei