Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 22 (6732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a III-a, debutează în februarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a III-a, se va desfăşura, în perioada 12-16 februarie, în localităţile Suceava, Rădăuţi, Cajvana, Broşteni, Rădăşeni, Hănţeşti, Arbore, Baia, Slatina şi Dorna Arini. Cei 10 membri ai echipei din acest an sunt interpretul de muzică populară George Finiş, reprezentantul Consiliului Judeţean Suceava, profesoara Loredana Ceică, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Ovidiu Homorodean, interpret de muzică populară, Costinel Leonte, maestru coregraf, Alexandru Brădăţan, interpret de muzică populară, Mihaela Bârsan, realizator de emisiuni de folclor, iniţiatoarea proiectului "10 pentru folclor", poliinstrumentistul Leonard Zamă, profesorul Giani Leonte, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, Angelica Flutur, interpret de muzică populară, şi Iulian Florea, preotul paroh al Bisericii „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava, reprezentantul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

 

Interpretul Ovidiu Homorodean, prezent la toate cele 10 întâlniri din judeţ

După ce anul trecut a participat la patru întâlniri-spectacol şi apoi la Gala de premiere ”10 pentru folclor”, interpretul de muzică populară hunedorean Ovidiu Homorodean a fost cooptat în echipă şi anul acesta şi va participa la toate cele 10 întâlniri-spectacol care se vor desfăşura în perioada 12-16 februarie.

Interpretul de muzică populară Ovidiu Homorodean a spus că, în anul 2017, a avut marea bucurie şi onoare de a lua parte la proiectul ”10 pentru folclor”. „Totul s-a desfăşurat ca la carte, iar pe această cale îi felicit pe organizatori, în mod special pe Mihaela Bârsan, sufletul acestui proiect. Pot spune cu tărie că şi pentru mine a devenit o cauză de suflet, aşa încât şi în acest an revin cu bucurie la toate întâlnirile programate în cadrul proiectului. Sunt încântat să fac parte din asemenea echipă, o echipă foarte puternică şi unită. Abia aştept să reîntâlnesc oamenii frumoşi din judeţul Suceava, pentru că de fiecare dată când am venit aici am fost primit extraordinar”, a completat interpretul. La fel ca şi în ceilalţi ani, la întâlnirile-spectacol din cele 10 localităţi vor participa şi membrii Ansamblului Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Pentru că anul 2018 este proclamat ca fiind Anul Centenarului Marii Uniri, programul fiecărei întâlniri-spectacol va fi unul special.

 

Deschiderea oficială, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Am aflat de la Mihaela Bârsan, coordonatorul proiectului ”10 pentru folclor”, că deschiderea oficială va avea loc pe 12 februarie, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, iar închiderea proiectului se va face pe 16 februarie, în localitatea Baia, prima capitală a Moldovei.

„Anul acesta vom avea invitaţi unul şi unul. Pe lângă virtuozul trompetist Constantin Mândrişteanu şi îndrăgitul interpret de muzică populară Grigore Gherman, vom avea numeroşi invitaţi din ţară, pentru că ne-am propus să sărbătorim Centenarul Marii Unirii şi prin intermediul cântecului şi jocului popular. Ţin să le mulţumesc în mod special preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru că a făcut tot posibilul ca la acest proiect să participe şi artiştii profesionişti de la Ansamblul <Ciprian Porumbescu>, şi, nu în ultimul rând, primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, cu sprijinul căruia organizăm deschiderea proiectului şi Gala de premiere de la final”, a completat Mihaela Bârsan.

 

Aproape 150 de şcoli din judeţ au introdus opţionalul de folclor

De la debutul proiectului ”10 pentru folclor”, după doar 20 de întâlniri-spectacol, organizate în 2016 şi 2017, în judeţul Suceava, aproape 150 de şcoli au introdus opţionalul de folclor. Organizatorii şi-au propus să ducă caravana folclorului în toate localităţile din judeţ şi speră ca modelul de succes de la Suceava să fie translatat şi în alte judeţe.

Proiectul ”10 pentru folclor” este organizat de Televiziunea Intermedia, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Consiliul Judeţean Suceava, primăriile Suceava, Rădăuţi, Cajvana, Broşteni, Rădăşeni, Arbore, Hănţeşti, Baia, Slatina, Dorna Arini şi Asociaţia ”Plai străbun”. Sponsorii evenimentului sunt: Fly Music Bosanci, Casa de modă Janice, Cabana ISA Ilişeşti, Salonul de înfrumuseţare ”Bellisima”, Depozitul de flori ”Simfonia florilor” şi AVON Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a III-a, debutează în februarie.
 Vizualizări articol: 1556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiectul „10 pentru folclor”, ediţia a III-a, debutează în februarie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei