Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 nov 2017 - Anul XXII, nr. 260 (6676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Invitaţi de seamă

Vocea cinematografiei româneşti, Irina Margareta Nistor, prezentă la Festivalul „Les Films de Cannes à Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inconfundabila voce care a tradus şi dublat pentru români, chiar şi în secret, mii de filme aduse din Vest, realizatoarea a numeroase emisiuni cu priză la public, despre cinematografia românească, dar şi despre cea de peste hotare, Irina Margareta Nistor, a fost prezentă la Suceava, duminică, la cea de-a doua ediţie a Festivalului „Les Films de Cannes”.

Spectatorii celor trei filme care au rulat duminică, în a treia zi a festivalului, pe ecranul de la Cinema Modern - „Paterson”, „A gentle creature” şi „A man of integrity” - au avut plăcuta surpriză de a o vedea în faţa lor pe Irina Margareta Nistor, care le-a făcut introducerea în lumea filmului.

„Iubesc filmele foarte tare şi de asta am decis să vin şi în al doilea an aici, la Suceava, mai ales că sunteţi un public pe care mi l-aş dori transferat la Bucureşti. Pe lângă faptul că în Bucureşti aproape că nu mai avem cinematografe...”, a spus Irina Margareta Nistor.

Surprizele nu s-au oprit aici, pentru că organizatorii festivalului, Asociaţia Creativ AS, în asociere cu Municipiul Suceava şi Consiliul Local Suceava, au adus în faţa publicului şi un cunoscut actor, iar mai nou şi regizor - Valeriu Andriuţă.

Spectatorii l-au putut vedea şi aprecia în dublă ipostază, atât ca actor în filmul de Cannes „A gentle creature”, cât şi ca regizor al scurtmetrajului „Chers amis” - „unul dintre cele mai reuşite pe care le-am văzut anul acesta, şi am văzut sute!”, după cum l-a prezentat Irina Margareta Nistor.

Prezent pentru prima dată la Suceava, Valeriu Andriuţă s-a arătat impresionat de cum arată Cinematograful Modern, dar şi de publicul numeros: „Sunt uimit de numărul mare de spectatori din sală, este ceva ce rar întâlnesc şi mă bucură. Prezenţa dumneavoastră este motorul care ne face să existăm şi noi”.

Cei doi invitaţi speciali au fost primiţi cu buchete de flori, dar şi cu un cuvânt de bun venit din partea unui reprezentant al municipalităţii sucevene, consilierul local Angela Zarojanu, iar la finele filmului, au stat de vorbă cu publicul, pe săturate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vocea cinematografiei româneşti, Irina Margareta Nistor, prezentă la Festivalul „Les Films de Cannes à Suceava”.
 Vizualizări articol: 1156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vocea cinematografiei româneşti, Irina Margareta Nistor, prezentă la Festivalul „Les Films de Cannes à Suceava”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei