Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 nov 2017 - Anul XXII, nr. 254 (6670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Muzeul de Istorie

Expoziţia de pictură ,,99 + 1=100”, realizată de copiii de la Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziţia de pictură ,,99 + 1=100”, realizată de copiii de la Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuţi, sub îndrumarea profesorului Vasile Popescu, a fost vernisată vineri, la Muzeul de Istorie. Moderatorul evenimentului a fost diaconul profesor doctor Vasile M. Demciuc, care a spus, încă de la început, că expoziţia dedicată Centenarului României Moderne este „rodul unei osteneli comune”.

La vernisaj a fost prezent şi a dat binecuvântare ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a remarcat faptul că micii artişti „au pictat cu sufletul”.„La Rădăuţi există o împlinire totală”, făcând referire şi la părintele stareţ al Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, arhimandritul Iustin Dragomir, cel care, iubitor de copii, a început şi desăvârşit lăcaşul,,salvator de suflete” - Aşezământul de Copii „Sfântul Ierarh Leontie”. „Depindecum vorbeşti, cum priveşti, ce urmăreşti în creşterea şi educarea unui copil. Copiii de la Rădăuţi sunt fiii duhovniceşti ai părintelui Iustin, care are dragoste de fraţi, de copii şi a arătat că Biserica poate face mai mult decât statul. Tablourile sunt operele inimilor şi sufletelor acestor copii. Felicitări, sănătate şi bucuria mântuirii”, a spus în cuvântul său Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

 

Muncă, dăruire, voluntariat

La rândulsău, arhimandritul Iustin Dragomir a apreciat efortul copiilor, dar şi al acuarelistului Vasile Popescu, preşedinte al UAP - Sucursala Mediaş, care de şase ani face voluntariat la Aşezământul de Copii „Sfântul Ierarh Leontie”, unde îi învaţă pe cei mici să picteze. „Profesorul Vasile Popescu face totul gratuit şi Aşezământul <Sfântul Ierarh Leontie>i-a devenit a doua casă. Operele copiilor au fost posibile prin efortul şi dragostea profesorului Vasile Popescu. Drept recunoştinţă, atelierul de pictură din cadrul aşezământului îi poartă numele, se numeşte Atelierul de Pictură <Vasile Popescu>. Lucrări de-ale copiilor au fost expuse la Milano, Suceava, Mediaş, Rădăuţi, la Aşezământul de Copii <Sfântul Ierarh Leontie> şi nu este puţin lucru. Este multă muncă şi dăruire”, a spus arhimandritul Iustin Dragomir. La reuşita acestor copii contribuie şi părintele Iustin Tănase, directorulexecutival aşezământului de copii, şi maica Ecaterina, psihologul aşezământului. Arhimandritul Iustin Dragomir a apreciat buna colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, dar a lăsat să se înţeleagă faptul că legislaţia este încă deficitară. Prezentă la eveniment, şefa DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac, a spus că Aşezământul de Copii „Sfântul Ierarh Leontie” este „un model pentru celelalte centre”, arătând căse poate, acolo unde se doreşte şi se munceşte foarte mult.

 

Cinste lor, copiilor şi îndrumătorilor

Pe tot parcursul discuţiilor despre expoziţiade pictură ,,99 + 1=100”,care au avut loc în sala de conferinţe a Muzeului de Istorie (tablourile au fost expuse în holul instituţiei), grupul de copii de la Rădăuţi - o parte dintre micii pictori, împreună cu acuarelistul Vasile Popescu, au stat în faţa publicului, purtând eşarfe tricolore şi fiind aplaudaţi de toţi cei prezenţi (autorităţi locale, judeţene, oaspeţi din ţară, iubitori de artă, elevi).

Lucrările care au fost expuse, de o sensibilitate aparte, au fost realizate în cadrul proiectului „Forma şi culoarea, elemente ale educaţiei estetice”- proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). „După mai mulţi ani de muncă”, dupăcum ne-a spuspărintele Iustin Tănase, directorul executiv al aşezământului, „începem să culegem şi roadele”. De aceeaşi părere este şi maica Ecaterina, psihologul aşezământului, care a adăugat că se văd rezultatele muncii în echipă, de la cei ce i-au vegheat zi şi noapte, până la profesorii care au răspuns chemării de a le da o mână de ajutor şi de a-i pregăti. „Toată echipa a crezut în aceşti copii. I-a încurajat să viseze şi să-şi atingă visurile, i-a îndrumat şi, iată, rezultatele mulţumesc pe toată lumea. Pentru că dorim să ne pregătim din timp, împreună cu copiii noştri, pentru sărbătorirea Centenarului României Moderne şi pentru a deveni conştienţi de importanţa aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, vom organiza o serie de întâlniri dedicate acestui mare eveniment, unic în viaţa noastră. Aşa s-a născut şi expoziţia de pictură <99 + 1=100>”, a spus maica Ecaterina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de pictură ,,99 + 1=100”, realizată de copiii de la Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Expoziţia de pictură ,,99 + 1=100”, realizată de copiii de la Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei