Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mar 2017 - Anul XXII, nr. 60 (6476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Concursul ,,Penelul Fermecat”

Vernisajul expoziţiei ,,Frumuseţi din ţara noastră”, vineri, la Muzeul Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Bucovinei va avea loc vineri, 17 martie, începând cu ora 12:00, vernisajul expoziţiei ,,Frumuseţi din ţara noastră”, organizat în cadrul Concursului Naţional de Creaţie Plastică pentru Preşcolari ,,Penelul Fermecat”, ediţia a XII-a, faza judeţeană.

Concursul a fost iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava (profesor învăţământ preşcolar Daniela Răileanu), în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a judeţului Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Suceava, Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu" Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Ştefan cel Mare" Suceava, părinţi ai preşcolarilor participanţi, şi este organizat de cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) ,,Gulliver’’ Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti. Expoziţia cuprinde 446 de lucrări ale preşcolarilor cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, din grupele mijlocii şi mari, din tot judeţul Suceava, realizate într-un limbaj plastic original şi tehnici de lucru diverse, structurate în patru secţiuni: desen/pictură - 292 de lucrări, grafică - 35 de lucrări, modelaj – 90 de lucrări, mozaic - 29 de lucrări.

Anul acesta s-au înscris în concurs şi 11 lucrări realizate de copiii de la Grădiniţa Specială Fălticeni, exponate premiate cu cinci premii I şi şase premii II. Juriul a acordat 400 de premii şi 44 de menţiuni, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă. Premiile acordate sunt: 224 de premii I, 101 premii II, 75 de premii III.

Expoziţia, prilej de bucurie, de reflexie, de aducere aminte, poate fi vizitată în perioada 17 martie - 7 aprilie. Faza naţională a Concursului Naţional de Creaţie Plastică pentru Preşcolari ,,Penelul Fermecat”, ediţia a XII-a, va avea loc vineri, 7 aprilie, la ora 12:00, tot la Muzeul Bucovinei.

 

Călătorie emoţională a micilor pictori

Profesoara Maria Matei, directoarea GPP ,,Gulliver”, unul dintre organizatori, ne-a spus că tema anuală a manifestării cultural-artistice ,,Penelul fermecat” „a incitat preşcolarii şi cadrele didactice îndrumătoare la proiectarea şi desfăşurarea unor activităţi specifice: vizite la muzee, întâlniri cu muzeografi, drumeţii, povestiri, vizionări de filme didactice, citiri de imagini, utilizarea softurilor educaţionale, în vederea îmbogăţirii reprezentărilor copiilor despre frumuseţile ţării noastre. Astfel, lucrările copiilor nu relevă doar reprezentarea într-un limbaj plastic a unor frumuseţi şi bogăţii ale României, ci transmit experienţe emoţionale, cu valoare intrinsecă, cu referire la viziunea personală asupra elementelor care compun noţiunea de ţară”.

Mesajul lucrărilor realizate de preşcolari îl va trimite pe privitor înapoi în timp, în copilărie, atunci când „ţara” se limita la dealurile pline cu flori, pe care alergau copii veseli, la uliţa bunicilor unde cu toţii jucau şotron sau oină, la biserica din satul bunicii, la locul de joacă din faţa blocului unde toţi copiii se jucau cu o minge şi o coardă, într-un vacarm vesel. Profesoara Maria Matei a completat că pentru a-i convinge pe suceveni că preşcolarii au ilustrat plastic „percepţia personală asupra ţării noastre, concomitent cu experienţa unor trăiri emoţionale intense în momentele în care au realizat lucrările”, îi invită la festivitatea de premiere a celor mai bune exponate, care se va realiza, în mod festiv, cu participarea micuţilor pictori, împreună cu părinţii şi cadrele didactice îndrumătoare, pentru a oferi tuturor un prilej de bucurie, „însufleţit de zâmbetele sincere şi inocente ale premianţilor”.

Spectacolul de culori, lumini, tonuri şi nuanţe oferit de exponate poate constitui un prilej de reflecţie pentru adulţii privitori, care sunt aşteptaţi să analizeze, prin comparaţie, ceea ce reprezintă pentru ei frumuseţile ţării şi ce au exprimat plastic preşcolarii pe aceeaşi temă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziţiei ,,Frumuseţi din ţara noastră”, vineri, la Muzeul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vernisajul expoziţiei ,,Frumuseţi din ţara noastră”, vineri, la Muzeul Bucovinei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei