Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2017 - Anul XXII, nr. 28 (6444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a XV-a

Festivalul-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale organizează cea de-a XV-a ediţie a Festivalului-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”.

 

Festivalul-concurs se desfăşoară în două etape: Faza zonală şi Faza finală

Festivalul-concurs, care are ca obiective promovarea şi valorificarea folclorului muzical, literar şi coregrafic; cercetarea şi conservarea creaţiei populare;

revitalizarea formelor de manifestare culturală colectivă tradiţională; descoperirea şi promovarea valorilor umane şi a talentelor din judeţul Suceava; întărirea coeziunii sociale; asigurarea unui cadru adecvat pentru organizarea activităţilor culturale cu caracter folcloric, se desfăşoară în două etape: Faza zonală şi Faza finală.

Potrivit Regulamentului, la Faza zonală, care aduce pe scenă formaţii din toate localităţile celor şase subzone ale judeţului, vor fi selectate formaţiile cu cel mai bun nivel de prezentare pentru faza finală.

Faza finală va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, în perioada 28-30 iulie 2017, la Câmpulung Moldovenesc, unde vor participa câştigătorii locurilor I de la fazele zonale.

 

Concursul vizează cinci segmente şi se desfăşoară pe secţiuni

Concursul vizează cinci segmente: Copii (până la vârsta de 15 ani); Şcoli cu educaţie vocaţională; Aşezăminte culturale; Formaţii artistice ale minorităţilor;

Formaţii consacrate.

Formaţiile consacrate sunt: Grup vocal „Altiţa” Bilca, Grup vocal „Bucovina” Calafindeşti, Grup folcloric „Obcina Stânişoarei” Mălini, Formaţia de jocuri bărbăteşti „Trilişeşti” Iaslovăţ, Ansamblul folcloric „Florile Bucovinei” Rădăuţi, Ansamblul folcloric „Arcanul” Fundu Moldovei, Grupul folcloric „Arcanul bătrânesc” Frătăuţii Noi şi Grupul folcloric „Arcanul” Pârteştii de Jos, formaţii cu valoare de patrimoniu cultural recunoscute la nivel naţional.

Festivalul-concurs se va desfăşura pe următoarele secţiuni: Ansamblu folcloric, compus din orchestră sau fanfară + jocuri populare + solişti instrumentişti şi vocali; Formaţie de obiceiuri - exclus obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou; Grup folcloric - taraf tradiţional sau grup instrumental (fluiere, viori) + jocuri populare + cântece de grup; Grup vocal - instrumental; Grup vocal; Formaţie de jocuri populare de bărbaţi; Formaţie de jocuri populare de perechi; Formaţie de jocuri populare pe generaţii.

        

Calendarul manifestărilor, înscrierea la concurs şi criteriile de evaluare

Calendarul manifestărilor - Faza zonală - este următorul:

19 februarie 2017 - Faza zonală Dorna la Căminul Cultural Coşna,                                                                                

26 februarie 2017 - Faza zonală Câmpulung la Căminul Cultural Pojorâta,                                                                                                                  

5 martie 2017 - Faza zonală Rădăuţi şi minorităţi la Căminul Cultural Straja,

12 martie 2017 - Faza zonală Fălticeni şi Suceava la Căminul Cultural Boroaia,

19 martie 2017 - Faza zonală Humor la Căminul Cultural Cacica.                                                                 

 

Pentru participarea la concurs se va completa Fişa de înscriere respectând data limită - o săptămână înaintea fiecărei faze zonale.

Fişa de înscriere se depune la sediul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, str. Universităţii nr. 48, se trimite prin poştă sau fax 0230.530.126.

Costurile ocazionate de deplasarea la fazele zonale vor fi suportate de participanţi, iar cele de la faza finală de organizatori.

Criteriile orientative de evaluare a concurenţilor au în vedere instrumentele specifice zonei folclorice pe care o reprezintă; repertoriul specific vetrei folclorice; corectitudinea şi acurateţea acordajului; respectarea acompaniamentului tradiţional; tempoul adecvat fiecărui gen şi tip de joc;

autenticitatea costumului; prezenţa scenică; calitatea interpretării; încadrarea în timpul prevăzut de regulament.

 

Nu se acceptă în concurs obiceiuri de peste an prezentate numai de copii şi nu se admit instrumente muzicale nespecifice folclorului din zona noastră (saxofon, taragot, chitară, orgă etc.).

O formaţie poate participa doar la o singură secţiune şi nu se admite substituirea muzicii prin suport digital (CD-uri).

Tuturor participanţilor li se vor acorda diplome, care vor atesta capacitatea formaţiei folclorice de performer în activităţi culturale. Laureaţilor Fazei finale li se vor acorda premii în bani (pentru locurile I, II şi III) şi Diplome de excelenţă pentru formaţiile consacrate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Festivalul-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu țelină Este o mâncare foarte sănătoasă, revigorantă și aromată. Singurii care nu o vor iubi sunt cei ce nu preferă gustul special al țelinei. Rețeta e foarte veche, întâlnită în multe țări europene  și se crede că era consumată... Citeşte