Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iul 2016 - Anul XXI, nr. 171 (6284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Două titluri noi în colecţia Introspectiv, un imprint Litera!

Inteligenţa personală, de John D. Mayer

Unii oameni sunt talentaţi în a percepe motivaţiile prietenilor, ale familiei şi ale colegilor de muncă. Alţii nu au această abilitate. Autorul ne arată de ce se întâmplă asta şi în ce mod unii dintre noi au dezvoltat o puternică inteligenţă personală – capacitatea mentală pe care o folosim ca să ne ghideze viaţa, pentru a ne înţelege pe noi înşine şi pe ceilalţi. Pornind de la cunoscute descoperiri ştiinţifice, el argumentează că aceia care au un grad ridicat de inteligenţă personală (deschişi la experienţele lor interioare, curioşi despre ceilalţi oameni şi dornici să se schimbe) sunt capabili să-şi anticipeze propriile dorinţe şi acţiuni, să prevadă comportamentul altora şi – folosind aceste informaţii – să se motiveze pe termen lung şi să ia decizii mai bune pentru viaţa lor. Inteligenţa personală ne arată numeroasele moduri în care putem beneficia dacă ne educăm aceste abilităţi. O carte indispensabilă pentru oricine vrea să se descurce într-o lume în care succesul depinde tot mai mult de interacţiunile sociale.

John D. Mayereste profesor de psihologie la Universitatea din New Hampshire şi un inovator important în domeniul cercetării inteligenţei. Articole despre lucrările sale au apărut în publicaţiile The New York Times, Time, The Washington Post şi The New Republic.

 

Mindware. Instrumente pentru o gândire inteligentă, de Richard Nisbett

Conceptele ştiinţifice şi filosofice pot schimba modul în care rezolvăm problemele, ajutându-ne să ne gândim mai eficient la comportamentul nostru şi la lumea în care trăim. Surprinzător, în ciuda utilităţii lor, multe dintre aceste instrumente rămân o necunoscută pentru cei mai mulţi dintre noi.

În Mindware, Richard E. Nisbett ne prezintă aceste idei în detalii clare şi accesibile. Nisbett şi-a croit o carieră de succes studiind şi predând concepte care ajută la rezolvarea problemelor, precum legea numerelor mari, regresia statistică, analiza cost-beneficii, costurile ascunse şi costurile de oportunitate, cauzalitatea şi corelaţia, oferind cele mai bune metode de a-i învăţa pe alţii cum să le folosească eficient în viaţa de zi cu zi. Această carte revoluţionară ne arată cum să tratăm problemele obişnuite astfel încât să li se aplice principii ştiinţifice şi statistice. Rezultatul este un inedit ghid practic al instrumentelor de bază ale gândirii – instrumente care pot fi folosite uşor pentru a lua cele mai bune decizii profesionale, în afaceri şi personale.

Richard E. Nisbett este profesor de psihologie la University of Michigan şi unul dintre cei mai respectaţi psihologi la nivel mondial. A fost premiat pentru contribuţia adusă ştiinţei de American Psychological Association şi a primit multe alte distincţii naţionale şi internaţionale. Cărţile sale, The Geography of Thought: How Asians and Westerners Think Differently... and Why şi Intelligence and How to Get It: Why Schools and Cultures Count, au câştigat multe premii şi au fost traduse în numeroase limbi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două titluri noi în colecţia Introspectiv, un imprint Litera!.
 Vizualizări articol: 1337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două titluri noi în colecţia Introspectiv, un imprint Litera!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei