Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2016 - Anul XXI, nr. 123 (6236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Rădăuţi

Omagierea academicianului Vladimir Trebici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii Societăţii pentru Cultura şi Literatura Română în Bucovina (SCLRB) l-au omagiat la Rădăuţi, cu câteva zile în urmă, pentru a marca împlinirea unui secol de la naştere, pe academicianul Vladimir Trebici (28 februarie 1916 - 13 februarie 1999).

Aşa cum ne aduce la cunoştinţă prof. Gheorghe Dolinski, „manifestarea s-a desfăşurat ceva mai târziu, pentru că noi am ţinut foarte mult ca la acest eveniment să participe prof. univ. dr. Vasile Gheţău, directorul Centrului de Cercetări Demografice <Vladimir Trebici>, care l-a cunoscut personal şi a lucrat împreună cu distinsul academician”.

În prezenţa unui număr însemnat de elevi din clasele terminale ale Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, membrii SCLRB şi alţi cetăţeni din urbe s-au reunit la centrul de documentare al colegiului rădăuţean.

Invitatul de onoare al manifestării, prof. dr. Vasile Gheţău, a vorbit despre Vladimir Trebici ca profesor, om de cultură, demograf, academician şi patriot. Aşa cum a mărturisit el, întâlnirea cu Vladimir Trebici a fost una din marile şanse ale carierei sale. Vasile Gheţău a povestit cum a fost înfiinţat Centrul Demografic Bucureşti al ONU (1978-1984) şi, după anul 1990, Centrul de Cercetări Demografice al Academiei Române.

La rândul său, prof. dr. Marian Olaru, directorul Institutului „Bucovina” al Academiei Române, a vorbit despre relaţiile acestui prestigios institut cu academicianul Vladimir Trebici, care a avut un merit deosebit la înfiinţarea institutului şi a fost un fervent susţinător al redactării „Enciclopediei Bucovinei”.

Despre cartea „Genocid şi demografie” a academicianului Vladimir Trebici a prezentat câteva consideraţii prof. dr. Corvin Bejinariu, iar despre modul în care sunt reflectate personalităţile bucovinene în filatelia românească a vorbit prof. Gheorghe Dolinski, care s-a îngrijit ca în ziua evenimentului, la Oficiul Poştal nr. 2 din Rădăuţi, să fie lansat un plic omagial închinat academicianului Vladimir Trebici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omagierea academicianului Vladimir Trebici.
 Vizualizări articol: 1415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Omagierea academicianului Vladimir Trebici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată în straturi, de pui cu ananas Este un preparat  fin, delicat, foarte răcoritor și exotic. Se face repede și se termină de pe platou cu maximă viteză...Avem nevoie de:Un piept mare de pui, fiert, un ananas mic (cca 400g curățat), o lingură de zahăr, o căpățână de... Citeşte