Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mai 2016 - Anul XXI, nr. 113 (6226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

„Dada Land”, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava s-a deschis sâmbătă expoziţia cu genericul „Dada Land”, a artistului plastic ieşean Dragoş Pătraşcu.

 

„O expoziţie în progres”

Circumscrisă manifestărilor din programul celei de-a IV-a ediţii a Zilelor „Matei Vişniec”, expoziţia, cu care s-a inaugurat spaţiul dedicat expoziţiilor temporare din incinta teatrului sucevean, etalează un grupaj de lucrări de pictură şi o instalaţie alcătuită din diverse obiecte (cu precădere instrumente muzicale, alămuri şi cutii de rezonanţă de la instrumente cu coarde, dar şi piese utilitare din gospodăria tradiţională, sau fragmente de manechine, maşini de scris etc.) dispuse într-un aranjament aleatoriu.

Expoziţia, care a fost prezentată în luna februarie a.c. la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Iaşi, este, aşa cum a spus Dragoş Pătraşcu (referindu-se la instalaţia care este completată mereu cu piese noi - are şi în momentul de faţă cca. 30-40 de obiecte în atelier, care aşteaptă „să se coacă” pentru a se integra celorlalte), „o expoziţie în progres”.

Genericul expoziţiei, care este în acord tema festivalului („O sută de ani de Dada”), nu a fost ales întâmplător, întrucât, aşa cum accentuează artistul expozant „dadaismul este o stare de spirit”.

 

„O piatră de temelie pentru Teatrul Municipal din Suceava”

Remarcând la deschidere că este „o expoziţie absolut fabuloasă”, Matei Vişniec l-a caracterizat pe autorul acestei impresionante desfăşurări vizuale ca fiind „un om neobosit, care nu poate trăi fără să deseneze”, „un om pasionat, care nu a căzut în capcana manierismului”, „un mare combinator de metafore şi materii”, care se află într-o continuă căutare.

„Este foarte multă teatralitate în această expoziţie - a spus Matei Vişniec - în care obiectele dialoghează între ele şi trec din conotaţiile lor fizice în conotaţii metafizice”.

„Suntem, într-un fel, prelungirile acestor obiecte”, a  spus el, remarcând totodată „vibraţia frumoasă a sălii”. 

Dragoş Pătraşcu, care a mărturisit că desenul este viaţa lui (este prof. univ. dr. la secţia de grafică a Facultăţii de Arte vizuale și Design din Iași), i-a dedicat această expoziţie lui Matei Vişniec, care a primit darul cu bucurie, spunând la final că „Dada Land” reprezintă „o piatră de temelie pentru Teatrul Municipal din Suceava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dada Land”, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 2008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Dada Land”, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei