Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2016 - Anul XXI, nr. 110 (6223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie internaţională

„Euro Foto Art - Partner's”, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Casa de Cultură Gura Humorului a avut loc marţi vernisajul Expoziţiei Internaţionale „Euro Foto Art - Partner's”, organizată de Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina.

 

Expoziţia etalează fotografii realizate de membrii celor 31 de organizaţii partenere din Europa şi Asia ale Asociaţiei „Euro Foto Art”

Etalată în Sala „Radu Dionisie Bercea” (anul trecut, după încheierea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a casei de cultură humorene, două săli, care au fost amenajate ca spaţii de expunere, au primit, prin hotărâri ale Consiliului Local, numele a doi artişti plastici humoreni, George Gavrilean, respectiv Radu Dionisie Bercea), expoziţia aduce în faţa publicului 103 fotografii, alb-negru şi color, realizate de membrii celor 31 de organizaţii partenere din Europa şi Asia ale Asociaţiei „Euro Foto Art”.

Printre fotografiile expuse la Gura Humorului se află lucrări realizate de creatori din Cehia, China, Croaţia, Federaţia Rusă, Japonia, Serbia, Polonia, România, SUA, Ucraina şi Ungaria.

Din România sunt etalate pe simeze fotografii realizate de membrii organizaţiilor partenere din Bucureşti, Cluj-Napoca, Carei, Craiova, Galaţi, Gheorgheni, Oradea, Marghita, Miercurea Ciuc, Râmnicu Vâlcea, Târgovişte, Târgu Mureş, Valea lui Mihai.

 

O adevărată lecţie despre fotografie

Prezentată la deschidere de directorul instituţiei culturale locale, prof. Constantin Logigan, care, adresându-se auditoriului alcătuit cu precădere din elevi a ţinut o adevărată lecţie despre fotografie, expoziţia a fost comentată de reprezentanţii Centrului Cultural Bucovina, artistul fotograf Victor T. Rusu şi graficianul Mihai Pânzaru PIM.

Şi pentru că prof. Constantin Logigan (care împreună cu Victor T. Rusu sunt iniţiatorii Festivalului Internaţional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneţ”, ajuns la cea de-a XXXVI-a ediţie, amplă manifestare de promovare a filmului documentar, a producţiei video şi a culturii comunicării audio-vizuale) a subliniat faptul că evenimentul se petrece de Ziua Regalităţii Române şi a evocat numele lui Carol Popp de Szathmari (1812-1887), primul fotograf de război din lume şi cronicarul în imagini al Casei Regale, Victor T. Rusu a accentuat faptul că Asociaţia „Euro Foto Art”, care este unicul membru regional al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografie (FIAP), este organizatoarea unui Salon Internaţional de Fotografie la care se acordă medaliile şi plachetele „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”.

 

„O fotografie face cât o mie de cuvinte. Gândiţi-vă câte cuvinte nerostite sunt în această expoziţie!”

Aducând în atenţia auditoriului faptul că „Gura Humorului este un pol al creaţiei fotografice” (la Gura Humorului funcţionează singurul fotoclub din judeţul Suceava), Victor T. Rusu a subliniat că, în contextul actualei campanii electorale, Centrul Cultural Bucovina, prin numeroasele sale activităţi, se află în „campanie culturală”, campanie care include şi această expoziţie internaţională de fotografie.

La rândul său, graficianul Mihai Pânzaru PIM, care a evocat şi el numele unui fotograf renumit (este vorba de „Icarul bucovinean”, regretatul Ştefan Petrescu, fotoreporter şi operator de imagine la Televiziunea Română, colaborator al unor cunoscute publicaţii germane ca „Der Spiegel”, „Stern”, „Wirtschaft Magazin”, „Frankfurter Rundschau”, Frankfurter Allgemeine Zeitung”, „Burda”, precum şi al televiziunii germane), i-a încurajat pe elevi să facă fotografii, întrucât astăzi acest lucru este la îndemâna tuturor, iar „fotografia are forţa de a opri timpul în loc”.

„O fotografie - a spus în încheiere prof. Constantin Logigan - face cât o mie de cuvinte. Gândiţi-vă câte cuvinte nerostite sunt în această expoziţie!”

Expoziţia Internaţională „Euro Foto Art - Partner's” poate fi vizionată la Gura Humorului până pe data de 29 mai a.c. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Euro Foto Art - Partner's”, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Euro Foto Art - Partner's”, la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei