Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2016 - Anul XXI, nr. 94 (6207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Programul „Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” şi Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni, în parteneriat cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Primăria municipiului Fălticeni, desfăşoară în aceste zile o serie de activităţi interactive în cadrul programului „Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

 

Pictură pe pastă ceramică şi atelier de desen după grafica Maestrului Irimescu

Dacă pe data de 18 aprilie la Şcoala „Ion Irimescu” s-au desfăşurat două activităţi de pictură pe pastă ceramică, la care au participat elevii clasei a II-a SBS „Fluturaşii”, îndrumaţi de prof. înv. primar Carmen Suliman şi prof. înv. primar Silvia Moroşan, precum şi elevii din clasa a IV-a SBS coordonaţi de înv. Iuliana Săvoaia şi înv. Lucica Pavel, pe data de 19 aprilie, în Sala „Pictor Aurel Băeşu” din cadrul Muzeului de Artă, a avut loc un atelier de desen după grafica Maestrului Irimescu, realizat de elevi de la aceeaşi şcoală fălticeneană, din clasa a III-a SBS, coordonaţi de înv. Elvira Hodl şi prof. înv. primar Cătălina Purdilă, şi clasa a II-a A, îndrumaţi de prof. înv. primar Irina Ceparu, activitate care s-a încheiat cu vizitarea muzeului.

 

Modelaj în lut şi plastilină, încondeiere de ouă, grafică şi colaje inspirate din opera Maestrului Irimescu

Seria activităţilor educativ-recreative a continuat miercuri, 20 aprilie, cu cea de-a III-a ediţie a Proiectului „Ucenici în atelierul Maestrului Ion Irimescu”, care s-a desfăşurat tot în Sala „Pictor Aurel Băeşu”.

Proiectul, care reprezintă rezultatul colaborării dintre Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” şi Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni, a primit în anul şcolar anterior Diploma de laureat la nivel judeţean şi a participat la etapa naţională a competiţiei „O activitate de succes în săptămâna <Şcoala altfel>”. Coordonatorii proiectului din partea Şcolii „Ioan Ciurea” sunt prof. Zaharia Aurora, prof. Dan Ermolania şi prof. Marius-Claudiu Pintilii, iar din partea Muzeului „Ion Irimescu”, documentarist Teodora Moroşanu, secondată de înv. pensionar (colaborator) Maria Moroşanu. În cadrul acestui proiect, elevii din trei clase gimnaziale desfăşoară activităţi de modelaj în lut şi plastilină, încondeiere de ouă, grafică şi colaje inspirate din opera Maestrului Irimescu.

 

„Atelier de colaje după grafica Maestrului Irimescu” şi „Atelier de pictură pe figurine din pastă ceramică cu tematică pascală”

În ziua de 21 aprilie, între orele 9.00-12.00, programul continuă cu un „Atelier de colaje după grafica Maestrului Irimescu”, activitate pe care o vor realiza elevii clasei I SBS, coordonaţi de înv. Olimpia Buduşanu şi prof. Iuliana Ivanov.

Programul „Şcoala altfel” se va încheia pe data de 22 aprilie cu un „Atelier de pictură pe figurine din pastă ceramică cu tematică pascală”, la care vor lua parte elevii clasei a II-a SBS, îndrumaţi de profesorii înv. primar Maria Ciocoiu şi Alice Catrina.

La realizarea atelierelor de grafică s-au folosit ca sursă de inspiraţie albumele de artă din Fondul „Ghe. A.M. Ciobanu”, aflate la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul „Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul „Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei