Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2016 - Anul XXI, nr. 88 (6201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovarea universului cultural rural românesc

Ciocăneşti, unul dintre cele 15 locuri de descoperit din proiectul „România nemaivăzută”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna - muzeu Ciocăneşti, în care, la sfârşitul acestei săptămâni, debutează programul „Paştele în Bucovina” cu cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate, se numără printre cele 15 locuri de descoperit din proiectul „România nemaivăzută”, proiect lansat cu câteva zile în urmă de Institutul Cultural Român (ICR) împreună cu Map Media & Print SRL şi Primăria Costeşti (Vâlcea).

Proiectul itinerant, lansat în comuna Costeşti, lângă Schitul 44 de Izvoare din Parcul Naţional Buila - Vânturăriţa, în prezenţa preşedintelui ICR, Radu Boroianu, are ca scop descoperirea şi promovarea universului cultural rural românesc.

Obiectivele urmărite vizează promovarea ultimelor nuclee de civilizaţie arhaică şi cultură tradiţională din Europa, identificarea elementelor unicat şi prezentarea lor ca trăsături definitorii, încurajarea spiritului de competiţie între comunităţile locale, precum şi expunerea unor reprezentări vizuale (fotografii, lucrări de artă plastică, exponate tradiţionale) în spaţii exterioare României.

Proiectul „România nemaivăzută” identifică şi prezintă 15 localităţi rurale din România care se diferenţiază nu doar prin pitorescul peisajului în care sunt amplasate sau prin brandul lor turistic deja consacrat, ci printr-o trăsătură unicat, aşa cum este satul labirint (Inlăceni, jud. Harghita), satul perfect rotund (Charlottenburg, jud. Timiş), satul din marmură (Alun, jud. Hunedoara) sau singurul loc din Europa de Sud-Est în care sunt conservate cele mai multe mori de apă funcţionale (Costeşti, jud. Vâlcea).

Comuna-muzeu Ciocăneşti este unul dintre cele 15 locuri de descoperit incluse în acest proiect ca urmare a caracterului său unitar şi unic în ţară şi în lume prin motivele naţionale tradiţionale de pe faţadele caselor, particularitate prin care a fost desemnată „Sat Cultural al României” în programul lansat de Asociaţia Cele mai Frumoase Sate din România, sub patronajul Ambasadei Franţei în România şi al Delegaţiei Wallonie - Bruxelles la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocăneşti, unul dintre cele 15 locuri de descoperit din proiectul „România nemaivăzută”.
 Vizualizări articol: 2278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ciocăneşti, unul dintre cele 15 locuri de descoperit din proiectul „România nemaivăzută”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei