Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2016 - Anul XXI, nr. 51 (6164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Numismatică

Monedă din argint dedicată împlinirii a 175 de ani de la nașterea lui Petru Poni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Banca Naţională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic, la începutul celei de-a doua decade a lunii februarie, o monedă din argint dedicată împlinirii a 175 de ani de la nașterea lui Petru Poni, chimist (întemeietorul şcolii româneşti de chimie), fizician, pedagog, mineralog şi om politic român.

Moneda din argint, cu cant zimţat, cu diametrul de 37 mm şi greutatea de 31,103 grame,prezintă pe avers o imagine de epocă a Universității din Iași (unde Petru Poni a fost profesor), inscripţia în arc de cerc „România“, valoarea nominală de 10 lei, stema României și anul de emisiune 2016.

Reversulmonedei redă portretul lui Petru Poni și o compoziție care ilustrează activitatea didactică și științifică a acestuia, inscripţia „Petru Poni“ și anii între care a trăit acesta (1841-1925).

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului şi casierului central ai BNR.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 200 de monede, iar preţul de vânzare (exclusiv TVA), pentru moneda din argint (inclusiv broşura de prezentare) este de 330 de lei.

Monedele din argint dedicate împlinirii a 175 de ani de la nașterea lui Petru Poniau putere circulatorie pe teritoriul României, iar punerea lor în circulaţie, în scop numismatic, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monedă din argint dedicată împlinirii a 175 de ani de la nașterea lui Petru Poni.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Monedă din argint dedicată împlinirii a 175 de ani de la nașterea lui Petru Poni4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de icre cu griș Este unul dintre aperitivele care pot fi făcute ”la urgență” acasă, dacă avem oaspeți care se anunță în scurt timp. Este posibil ca uneori preparatul să iasă un pic prea sărat, dacă icrele folosite au un conținut mare de sare, așa... Citeşte