Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 feb 2016 - Anul XXI, nr. 41 (6154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În acest an

Ministerul Culturii va lansa două sesiuni de selecţie pentru finanţarea de proiecte în domeniul Industrii şi Comunităţi Creative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Culturii a anunţat recent printr-un comunicat oficial că intenţionează să lanseze în acest an două sesiuni de selecţie pentru finanţarea de proiecte în domeniul Industrii şi Comunităţi Creative.

Procedura de selecţie este iniţiată prin Programul CultIN, iar lista proiectelor considerate prioritare pentru perioada 1 martie - 30 august 2016 va fi anunţată pe data de 1 martie.

 

Sectorul industriilor creative este relevant pentru capitalul cultural şi pentru capacitatea de a genera profitabilitate la nivel naţional

Industriile Creative sunt acele sectoare ale creaţiei şi dezvoltării tehnologice care generează profit şi care regândesc cultura ca un motor al dezvoltării regionale şi naţionale: arhitectură, meşteşuguri, design (grafic, vestimentar, de produs), media digitale (dezvoltare software, web design, aplicaţii mobile, dezvoltare jocuri web), film, radio, TV (producţie video).

Programul CultIN are ca principal obiectiv stimularea şi motivarea comunităţii creative pentru a genera iniţiative şi produse competitive cu valoare de creştere economică (economie creativă) şi de coeziune socială în oraşele şi regiunile ţării.
Sectorul industriilor creative este relevant atât pentru capitalul cultural, cât şi pentru capacitatea de a genera profitabilitate la nivel naţional, contribuind astfel la dezvoltarea sectorului independent şi public. 

În latura dedicată industriilor creative, Programul CultIN se va axa pe sprijinirea acţiunilor care vor aduce beneficii în regiunile României în care acest concept este mai puţin prezent şi care vor determina dezvoltarea huburilor (componente ale unor reţele care permit administratorilor să le controleze/monitorizeze de la distanţă) şi clusterelor creative (grupări de producători, utilizatori şi beneficiari care aplică bunele practici UE pentru creşterea competitivităţii) şi a polilor de competitivitate regională.

 

Ministerul Culturii  va susţine proiectele considerate prioritare pe plan naţional şi internaţional

Vor fi avantajate proiectele care valorifică resursele umane creative locale, în funcţie de valoarea lor şi de industriile culturale şi creative dominante pentru o localitate sau o regiune anume.

Potrivit comunicatului, Ministerul Culturii şi-a propus să organizeze două sesiuni de selecţie pentru finanţarea nerambursabilă în conformitate cu noua direcţie strategică, în limita a 500.000 de lei fiecare (normele metodologice vor fi elaborate şi anunţate până la data de 1 martie).
Proiectele considerate prioritare pe plan naţional şi internaţional, care vor fi susţinute de Ministerul Culturii, se circumscriu următoarelor categorii: Proiecte consolidate - Proiecte culturale cu caracter unic, dezvoltate în timp, care şi-au dovedit importanţa pe plan naţional şi internaţional; Proiecte ale Uniunilor de Creaţie - Proiecte considerate prioritare de Uniunile de Creaţie; Proiecte ale minorităţilor; Proiecte autonome ale instituţiilor din subordine, a căror reprezentativitate naţională şi internaţională este incontestabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Culturii va lansa două sesiuni de selecţie pentru finanţarea de proiecte în domeniul Industrii şi Comunităţi Creative.
 Vizualizări articol: 1127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministerul Culturii va lansa două sesiuni de selecţie pentru finanţarea de proiecte în domeniul Industrii şi Comunităţi Creative5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă cremă de dovleac și morcovi Este un preparat la modă în prezent printre persoanele care țin dietă, pentru că numai o ceșcuță din această supă consistentă suprimă senzația de foame pentru câteva ore. Prin culoarea portocalie plăcută, este atractivă și pentru... Citeşte