Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2016 - Anul XXI, nr. 21 (6134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediția a XIV-a

În lunile februarie şi martie se va desfăşura faza zonală a Festivalului-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În lunile februarie şi martie se va desfăşura faza zonală a Festivalului-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”, amplă manifestare de promovare a valorilor folclorice din judeţul Suceava, care constituie o prioritate a Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) din cadrul Centrului Cultural Bucovina.

Festivalul „Comori de suflet românesc”, care are un caracter educativ pentru artiştii amatori din lumea satului, doreşte să sensibilizeze opinia publică în vederea identificării valorilor culturale tradiţionale specifice fiecărei vetre folclorice.

 

Faza zonală va aduce pe scenă formaţii din toate localitățile celor şase subzone ale judeţului Suceava

Festivalul-concursul se desfăşoară în două etape: faza zonală (februarie-martie) şi faza finală (care va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” din perioada 22-24 iulie a.c., de la Câmpulung Moldovenesc).

Pentru înscrierea în concurs se va completa fişa ataşată Regulamentului de concurs, respectând termenul de înscriere (data limită de înscriere este de o săptămână înaintea fiecărei faze zonale). Fişa de înscriere se poate depune la sediul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, str. Universităţii nr. 48, prin poştă sau la tel./fax 0230-530.126.

Costurile ocazionate de deplasarea la fazele zonale vor fi suportate de participanţi, iar cele de la faza finală de organizatori.

Faza zonală va aduce pe scenă formaţii din toate localitățile celor şase subzone ale judeţului Suceava.

În această etapă a concursului vor fi selectate formaţiile cu cel mai bun nivel de prezentare pentru faza finală.

 

Concursul se desfăşoară pe patru segmente: Copii, Așezăminte culturale, Formații artistice ale minorităților, Formații consacrate

Concursul se desfăşoară pe patru segmente: Copii (până la vârsta de 14 ani), Așezăminte culturale, Formații artistice ale minorităților, Formații consacrate.

Pentru găzduirea manifestărilor din cadrul fazei zonale au fost alese cămine culturale, prin rotaţie, astfel încât într-o perioadă de câţiva ani să fie antrenate cât mai multe aşezăminte culturale din judeţ.

Juriul fazei zonale este alcătuit din consultanți artistici ai CCPCT și personalități artistice din județul Suceava.

Criteriile orientative de evaluare a concurenţilor vizează instrumentele specifice zonei folclorice pe care o reprezintă, repertoriul specific vetrei folclorice, corectitudinea şi acurateţea acordajului, respectarea acompaniamentului tradiţional, tempoul adecvat fiecărui gen şi tip de joc, autenticitatea costumului, prezenţa scenică, calitatea interpretării, încadrarea în timpul prevăzut de regulament.

 

Calendarul manifestărilor circumscrise fazei zonale

Calendarul manifestărilor circumscrise fazei zonale este următorul: 7 februarie, ora 14.00 - faza zonală Câmpulung, la Căminul Cultural Colacu, 14 februarie, ora 13.00 - faza zonală Dorna la Căminul Cultural Dorna Candrenilor, 21 februarie, ora 13.00 - faza zonală Rădăuţi și minorități la Ateneul popular Calafindeşti, 28 februarie, ora 13.00 - faza zonală Fălticeni și Suceava la Casa de Cultură Dolhasca, 13 martie, ora 13.00 - faza zonală Humor la Căminul Cultural Capu Codrului (comuna Păltinoasa).

Câştigătorii locurilor I din fiecare zonă vor fi selectaţi pentru a participa la faza finală a concursului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În lunile februarie şi martie se va desfăşura faza zonală a Festivalului-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În lunile februarie şi martie se va desfăşura faza zonală a Festivalului-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi țărănești (rețeta veche autentică) Cartofii țărănești au fost ”inventați” în vechime de gospodine care găteau simplu, din alimente naturale, și care aveau atât de multe alte treburi de făcut, încât nu-și permiteau să piardă timp cu proceduri... Citeşte