Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2016 - Anul XXI, nr. 13 (6126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea de mărci poştale „Iubeşte arta! Muzeul Naţional Brukenthal”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilatelia deschide anul filatelic 2016 cu o emisiune de mărci poştale dedicată Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, cel mai vechi muzeu din România şi unul dintre cele mai vechi muzee din Europa, deschis în anul 1817 (cu douăzeci de ani după deschiderea Muzeului Luvru din Paris), potrivit voinţei testamentare a fostului guvernator al Transilvaniei Samuel von Brukenthal  (1721-1803).

Emisiunea de mărci poştale „Iubeşte arta! Muzeul Naţional Brukenthal” vizeazăpictura flamandă din pinacoteca muzeului, care dispune de un valoros fond de pictură europeană.

Cele patru timbre ale emisiunii sunt ilustrate după cum urmează:

Timbrul cu valoarea nominală de 4,70 lei reproduce lucrarea „Sfântul Ieronim în scriptoriu”, ulei pe lemn, pictură de Marinus Claeszoon van Reymerswaele, care-l înfăţişează pe Patronul profesorilor, studenţilor şi funcţionarilor lucrând la traducerea Bibliei în limba latină şi având revelaţia binecuvântării la apropierea trecerii omului în viaţa de dincolo;

Timbrul cu valoarea nominală de 5,00 lei prezintă opera pictorului Abraham Janssens van Nuyssen, cu titlul „Ceres, Bacchus şi Venus”, cu tematică mitologică, lucrare care ilustrează ideea de bucurie a vieţii, atitudinea cucernică a personajelor, anatomiile sculpturale, nuanţele plate şi juxtapunerea planurilor fiind evidenţe ale stilului lui Caravaggio, pe care pictorul l-a adaptat manierismului local;
„Leul în faţa peşterii”, ulei pe lemn, lucrare realizată de pictorul flamand Roelant Savery, se regăseşte pe timbrul cu valoarea nominală de 7,60 lei, iar „Natură moartă cu fructe şi papagal”, ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei, este un ulei pe pânză realizat de pictorul Jan Fyt, renumit pentru scenele de vânătoare atât de apreciate de aristocraţia vremii.
Emisiunea, care este completată de un set de două plicuri „prima zi” şi un set de patru cărţi maxime (având ca forme de machetare coala de 20 de timbre + 1 vinietă şi minicoala de 5 timbre + 1 vinietă) este disponibilă spre vânzare din data de 6 ianuarie a.c., în magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea de mărci poştale „Iubeşte arta! Muzeul Naţional Brukenthal”.
 Vizualizări articol: 1128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Emisiunea de mărci poştale „Iubeşte arta! Muzeul Naţional Brukenthal”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ouă scoțiene Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu noi pe post de gustare... Pentru petrecerile "cu ștaif”, dacă nu vrem să șocăm invitații cu uriașe... Citeşte