Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2015 - Anul XX, nr. 264 (6076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Galeria de artă USV

Expoziţia de pictură „TAG - Reverenţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de artă a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a avut loc marţi vernisajul expoziţiei de pictură cu genericul „TAG - Reverenţă”, a artistului plastic sucevean Leonard Adrian Melisch.

 

„Un artist tenace”, care încearcă să găsească un echilibru între „reguli şi libertatea de creaţie”

Organizată de Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza” (TAG - Tonitza Art Group), expoziţia personală a pictorului sucevean etalează un număr de 37 de lucrări în ulei, realizate în intervalul 2012 - 2015.

Aşa cum a spus la deschidere curatorul expoziţiei, dr. artist vizual Ana-Maria Ovadiuc, Leonard Adrian Melisch („un pictor autodidact, iubitor al pastei groase”), este „un adept al ordinii universale”, care stăpâneşte compoziţia şi cromatica lucrărilor pe care le punctează cu „accente vivace”.

Membru activ al TAG, „cu iniţiative frumoase”, aşa cum a remarcat Mihai Pânzaru PIM referindu-se la taberele de pictură de la Frumosu, dar şi la atelierele de lucru în aer liber, Leo (aşa cum îi spun prietenii) este ca „o oglindă cu mai multe faţete care reflectă realitatea”, „un artist tenace”, care încearcă să găsească un echilibru între „reguli şi libertatea de creaţie”.

 

„Predilecţie pentru culorile calde” şi „mai dezinvolt în lucrările abstracte, în care culorile sunt mult mai îndrăzneţe şi mai vii”

Cu „predilecţie pentru culorile calde” şi „mai dezinvolt în lucrările abstracte, în care culorile sunt mult mai îndrăzneţe şi mai vii”, Leonard Adrian Melisch, aşa cum a spus artista plastică Cristina Lauric „şi-a definit un stil personal”, iar în lucrările sale „contează, mai mult decât tehnica, spiritul locului care-l inspiră”.

Spunând că expoziţia este „o reverenţă în faţa tuturor” celor care-au venit la vernisaj, artistul (care a enumerat genurile abordate - de la peisaj şi arhitectură bucovineană, la flori şi naturi statice, dar şi compoziţii abstracte) a mărturisit că aceasta este cea mai importantă expoziţie a sa, accentuând la final faptul că nu vrea decât să aibă timp să lucreze atât cât şi-ar dori.

Reverenţa lui Leonard Adrian Melisch s-a încheiat cu un moment muzical susţinut de trupa „Enoia”, alcătuită din studenţii Petru Vladimir Frij şi Alexandru Tipa.

Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 28 noiembrie a.c.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de pictură „TAG - Reverenţă”.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţia de pictură „TAG - Reverenţă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu secară şi maia Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă vor face să o încercaţi iar şi iar.Avem nevoie de:250 g făină integrală de secară, 750g făină de grâu tip... Citeşte